Drop-in träning för alla med hund

ÖPPEN TRÄNING MED DROP-IN

Drop In träningen riktar sig till alla som har hund och vill träna. Kravet är att hunden är vaccinerad och frisk. Låt inte hundarna fysiskt komma i kontakt med varandra för allas säkerhet. Hundar under 6 månader får delta genom att observera träningen och träna vid sidan om. All träning sker utomhus.

Det kommer att finnas instruktörer som informerar, dirigerar och visar hur gruppen kan träna tillsammans med sin hund. Under denna träff tränar vi på koppelgående, hundmöte, kontaktövningar och annan relationshöjande aktiviteter samt inkallning. Detta är en träning både för nybörjare och de som kommit lite längre.

SYFTE: att träna hundförarna att klara vardagshändelser med sin hund. Dagens samhälle ställer höga krav på hundägaren och våra hundar. TEORIPASS: efter varje träningspass (ca. 30-50 min) avslutas träffen med en kort teorigenomgång i ett aktuellt hundämne och fika inomhus (ca. 40 minuter) Hundarna får komma in för att träna passivitetsträning. UPPEHÅLL: Vi kan ha uppehåll under juli-augusti och december-april.

PRIS: 30 kronor inkl. fika. Ungdomar mellan 6-25 år, som är med i hundungdomsgruppen, deltar gratis.

10 KORT: Det finns 10 kort att köpa om du ämnar gå regelbundet.

Vi avslutar träffarna med bildbevis och gruppfoto som läggs ut på klubbens Fabebook sida. Det är frivilligt att medverka på detta.

Detta arrangemang sker i samarbete med Härnösands Kommun och Studiefrämjandet.

OBS: Inställda Drop -in träningar informeras om via Härnösand brukshundsklubbs Facebooks sida.

VÅREN 2019

Ledare

Onsdag 24 april

kl. 18,30-20,00

Kom igång med träningen efter vinteruppehåll

Pether Öhlén

Onsdag 1 maj

Relationen betydelse på hundens beteende

Lise-lott Pettersson

Onsdag 8 maj

kl. 18,30-20,00

Vardagshyfs - bl.a. att kunna stanna och prata med någon och träna på att hunden kan uppföra sig. Riktat både mot den blyga- och den överglada hunden.

Helene Nordlöf

Onsdag 15 maj

Relationen betydelse på hundens beteende

Lise-lott Pettersson