Logga in
Länkmeny

Hundungdom

Härnösands Brukshundsklubb har en hundungdomsgrupp

Är du mellan 7-25 år, äger eller lever med en hund och vill träffa några nya vänner?

Plats: Vangsta 102, 871 93 H-sand, mittemot Ridstadion.

Busslinje: Busslinje 24 till Vangsta vändplan därefter promenad till klubben.

Gillar du att spela spel eller att pyssla? Vill kanske du lära din hund några nya trick? Du kanske vill prova på agility, sök eller rallylydnad? Vill du hjälpa till på våra tävlingar? Vill du gå kurs med din hund? Oavsett vad du vill göra så är du välkommen till oss!

MEDLEMSKAP

För att kunna vara med i Hundungdom så krävs ett medlemskap, är din mamma eller pappa redan medlem så räcker det med att du blir ”familjemedlem”. Om du väljer medelsmkap via Sv. hundungdom är det en fördel om du ringer Sv. hundungdom som hjälper dig. Välj Härnösand Bukshundklubb som lokalklubb för att komma med i medlemsregistret. Mer information om det hittar du här http://www.harnosandsbk.se/bli-medlem/

Som medlem så har ni tillgång till alla klubbens planer, det förutsätter att ni följer de regler som finns när det gäller agilityplanen osv. Planerna kan vara bokade och information om det hittar ni på hemsidan i spalten till höger. Har ni frågor om det så är det bara att fråga någon av era ledare. Ni har även tillgång till klubbstugan samt köket om det är öppet. Prislista finns uppsatt, det går att betala med Kontanter samt Swish. Du får även medverka vid medlemsmöten samt årsmöte.

VÅRA TRÄFFAR

På våra träffar provar vi på olika tävlingsformer, lydnad, rallylydnad, agility, sök, spår osv. En del av medlemmarna har träffats sedan februari 2018 och har därför kommit lite längre tillsammans med sina hundar – de ungdomarna får därför träna mer på den gren de tycker om mest. Målet är såklart att även ni, med tid och träning, kommer att få lägga mer tid på den gren/grenar ni väljer att hålla på med.Tanken med Hundungdom är att skapa ett bra samarbete med sin hund, att kunna utvecklas och förstå sin hund bättre. Självklart vill vi att ni kan engagera er i kommande tävlingar med det är frivilligt. Vi ska ha roligt med vår hund men även med varandra.

Hundungdom är en träningsgrupp inom Härnösand Brukshundsklubb. Coachens roll i gruppen är att gruppdeltagarna skall känna sig välkomna till klubben, planera aktiviteter på träningsträffarna, hålla kontakt med utbildningsansvarig för att delge vilka kurser/läger/ helgkurser som efterfrågas av gruppdeltagarna, inspirera gruppdeltagarna att aktivt engagera sig i klubbens aktiviteter som kan gagna deras utveckling, att gruppdeltagarna kan utveckla sin relation med hunden och underhålla /utveckla sin träning med hunden, samarbeta med andra lokalklubbar som har ungdomsgrupper. Vi ser gärna att föräldrarna är aktiv i träningsgruppen för att stötta ungdomarna.

VÅRA RIKTLINJER PÅ TRÄFFARNA
– På träffarna så får inte hundarna ha någon kontakt med varandra, detta för att underlätta er träning med hunden.
– Hundar som är osäkra och rädda ska försiktigt komma in i gruppen och inte tvingas att göra något de inte vill.
– I denna grupp accepterar och respekterar vi varandra, ser till att alla är med och månar om varandra.
– Hundarna är våra bästa vänner och vi behandlar även dem med respekt och massor av kärlek

KOSTNADER

Är du medlem i klubben kostar inget att träna i träningsgruppen, däremot kostar det 20 kr att fika. Det finns 10 kort att köpa för 202 kronor med swish. Visa alltid upp betalningen för coacherna. Har du bakat som du bjuder på behöver du inte betala för det.

DROP -IN

Som ungdom och medlem i Brukshundsklubben får du träna för 0 kronor per gång på våra Drop-in träningar. Det ingår fika och lite teoretiska diskussionspunkter som kan vara intressanta. Du hittar programmet på hemsidan under kurser. Träningen sker utomhus på grusplan vid klubbstugan. På vintern kan det bli inställt på grund av väder. Vi meddelar förändringar på Facebook. Vi har även vinter uppehåll.

HÖST AKTIVITETER 2018

Datum

Aktivitet 1

Aktivitet 2

Sön 11 november

Lydnadsträning kl. 12-14 (klubben)

ingen

Sön 18 november

Klickerträning och Nosework kl.12-14

Lasta och frakta Agilityhinder till Ärlandsbro kl. 14-17. Vi behöver hjälp av er föräldrar att lasta och bära Agilityhinder till lokalen.

Sön 25 november

Rallylydnad kl. 16-18. Ridhuset.

kostnad av 50 kr/ person. (vuxna tränar 17-21)

Förändringar meddelas via träningsgrupperna på Facebook

FÖRANMÄLAN AV VINTERTRÄNING VIA - Intern träningsgrupp på Facebook:

  • Härnösand BK Rally-Lydnad, kontakta Lena,070-3573967, för mer information
  • Team Härnösand Agility, kontakta Catharina, 070-6727944, för mer information.

VINTERTRÄNING

Under vintern har klubben begränsade möjligheter att träna inomhus. Det innebär att vi behöver träna tillsammans med de andra grupperna. Fördelen är det kommer att finnas fler träningsmöjligheter. Träningen inomhus kostar 200 kr för 10 gånger. (10-kort finns)

OBS VID INOMHUSTRÄNING: Glöm inte att ta med fika till dig, hundgodis, hundfilt och vattenskål till hunden. Du behöver ha inomhusskor och torka hundens tassar innan nu går in i lokalen. Vi kommer att samsas om att städa lokalerna. Adressen är finner du i nyhetsbrevet.

SOCIALA MEDIER FÖR HUNDUNGDOM
Vi finns på Facebook: hundungdom härnösands brukshundklubb

Vi finns på instagram: xxxx

Vid frågor

kontakta coach:

ledare/ coacher
Cecilia.forsberg90@gmail.com eller Telefon 073 847 25 75
Patrik. Aslund på mobil mobil:0730-978442 Bilden kan innehÃ¥lla: hund, gräs, träd, utomhus och natur
Liselott Pettersson 073 958 74 39
Lena Nordlander 070 357 39 67

Dokument för ungdomar och föräldrar

Info-blad November 2018
Info.blad. Hösten 2018
Din plan med träningen
Information inför höstens träffar 2018
Inbjudan till sommarläger 2018
Utvärderingsmall efter kurser
Vi startar en träningsgrupp för hundungdom

Olika aktiviteter inom Hundvälden för undgomar

Det finns också möjligheter för ungdomar över 15 år att delta på hundtjänstskolans läger som är mycket uppskattat.

Lite filmer från hundungdom: hundläger 2011, hundungdom på My Dog 2012, hundtjänstskolan, kampsång

Mer information om hundtjänstskolans läger

Mer information om närmaste ungdomsklubb: https://umeahundungdom.wordpress.com/, http://www.gavlehundungdom.se/

Vill du vara med i lokalklubbens aktiviteter, gå in under funktionär för att läsa mera.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.