Hundungdom

Härnösands Brukshundsklubb har en hundungdomsgrupp

Är du mellan 7-25 år, äger eller lever med en hund och vill träffa några nya vänner?

Plats: Vangsta 102, 871 93 H-sand, mittemot Ridstadion.

Busslinje: Busslinje 24 till Vangsta vändplan därefter promenad till klubben.

Vill kanske du lära din hund några nya trick? Du kanske vill prova på agility, sök eller rallylydnad? Vill du hjälpa till på våra tävlingar? Vill du gå kurs med din hund? Oavsett vad du vill göra så är du välkommen till oss!

MEDLEMSKAP

För att kunna vara med i Hundungdom så krävs ett medlemskap, är din mamma eller pappa redan medlem så räcker det med att du blir ”familjemedlem”. Om du väljer medelsmkap via Sv. hundungdom är det en fördel om du ringer Sv. hundungdom som hjälper dig. Välj Härnösand Bukshundklubb som lokalklubb för att komma med i medlemsregistret. Mer information om det hittar du här http://www.harnosandsbk.se/bli-medlem/

Som medlem så har ni tillgång till alla klubbens planer, det förutsätter att ni följer de regler som finns när det gäller agilityplanen osv. Planerna kan vara bokade och information om det hittar ni på hemsidan i spalten till höger. Har ni frågor om det så är det bara att fråga någon av era ledare. Ni har även tillgång till klubbstugan samt köket om det är öppet. Prislista finns uppsatt, det går att betala med Kontanter samt Swish. Du får även medverka vid medlemsmöten samt årsmöte.

VÅRA TRÄFFAR

På våra träffar provar vi på olika tävlingsformer, lydnad, rallylydnad, agility, sök, spår osv. En del av medlemmarna har träffats sedan februari 2018 och har därför kommit lite längre tillsammans med sina hundar – de ungdomarna får därför träna mer på den gren de tycker om mest. Målet är såklart att även ni, med tid och träning, kommer att få lägga mer tid på den gren/grenar ni väljer att hålla på med.Tanken med Hundungdom är att skapa ett bra samarbete med sin hund, att kunna utvecklas och förstå sin hund bättre. Självklart vill vi att ni kan engagera er i kommande tävlingar med det är frivilligt. Vi ska ha roligt med vår hund men även med varandra.

Hundungdom är en träningsgrupp inom Härnösand Brukshundsklubb. Coachens roll i gruppen är att gruppdeltagarna skall känna sig välkomna till klubben, planera aktiviteter på träningsträffarna, hålla kontakt med utbildningsansvarig för att delge vilka kurser/läger/ helgkurser som efterfrågas av gruppdeltagarna, inspirera gruppdeltagarna att aktivt engagera sig i klubbens aktiviteter som kan gagna deras utveckling, att gruppdeltagarna kan utveckla sin relation med hunden och underhålla /utveckla sin träning med hunden, samarbeta med andra lokalklubbar som har ungdomsgrupper. Vi ser gärna att föräldrarna är aktiv i träningsgruppen för att stötta ungdomarna.

VÅRA RIKTLINJER PÅ TRÄFFARNA
– På träffarna så får inte hundarna ha någon kontakt med varandra, detta för att underlätta er träning med hunden.
– Hundar som är osäkra och rädda ska försiktigt komma in i gruppen och inte tvingas att göra något de inte vill.
– I denna grupp accepterar och respekterar vi varandra, ser till att alla är med och månar om varandra.
– Hundarna är våra bästa vänner och vi behandlar även dem med respekt och massor av kärlek

AKTIVITETER 2019
JANUARI Nyhetsbrev
FEBRUARI
MARS
APRIL
MAJ

Klicka på INTRESSEANMÄLAN. Anmäl ditt intresse för att ta del av löpande information. Alla våra träffar registeras via Studiefrämjandet, vilket innebär att persondata raderas efter att vi har registerat dem i Studiefrämjandets kursportal.

Klicka på SMSgrupp och lägg till dina kontaktuppgifter såsom mobilnummer och ditt namn. Är du under 18 år vill vi även att målsmans kontaktuppgifter läggs så att samma information når er.

SOCIALA MEDIER FÖR HUNDUNGDOM
Vi finns på Facebook: hundungdom härnösands brukshundklubb

Vi finns på instagram: xxxx

Vid frågor kontaka våra coacher/ledare

ledare/ coacher
Cecilia.forsberg90@gmail.com eller Telefon 073 847 25 75
Patrik. Aslund på mobil mobil:0730-978442 Bilden kan innehÃ¥lla: hund, gräs, träd, utomhus och natur
Liselott Pettersson 073 958 74 39
Lena Nordlander 070 357 39 67

Dokument för ungdomar och föräldrar

Info-blad November 2018
Info.blad. Hösten 2018
Din plan med träningen
Information inför höstens träffar 2018
Inbjudan till sommarläger 2018
Utvärderingsmall efter kurser
Vi startar en träningsgrupp för hundungdom

Olika aktiviteter inom Hundvälden för undgomar

Det finns också möjligheter för ungdomar över 15 år att delta på hundtjänstskolans läger som är mycket uppskattat.

Lite filmer från hundungdom: hundläger 2011, hundungdom på My Dog 2012, hundtjänstskolan, kampsång

Mer information om hundtjänstskolans läger

Mer information om närmaste ungdomsklubb: https://umeahundungdom.wordpress.com/, http://www.gavlehundungdom.se/

Vill du vara med i lokalklubbens aktiviteter, gå in under funktionär för att läsa mera.