Utställningsträning flyttar till torsdagar

Vill du lära dig hur det går till på utställning.  Vad kan du göra för att visa din hund så bra som möjligt och hur får du din hund att visa sig som bäst. Då är du välkommen på utställningsträning hos Härnösands Brukshundsklubb. OBS: Ny dag och tid.

Flera kurser

Klubben har nu flera kurser tillgängliga att söka och fler är pågång

Klubbens första doftprov arrangeras

Härnösand Brukshundklubb arrangerar i samarbete med NW-domaren Kristina Boldén ett noseworkprov

Valpkurs startar 12 april

Kursen är till för dig som blivit lycklig ägare till en valp. Under kursen lär du dig att lära din valp. Vi jobbar med kontaktövningar, motivationsövningar, grunderna i vardagslydnad, att gå fint i koppel, förbudsövningar, miljöträning och inte minst umgänge med andra hundar.

Uppkörda promenadstigar på klubben

Har du tröttnat på snödjupet? Har du också svårt att hitta stigar i skogen där du och hunden kan promenera?

draghundsport

Är du sugen på att åka skidor med din hund i vinter? Vill du lära hunden dra barnens pulka eller bege dig ut på en fjälltur i vinter. Det finns fina skidspår med start på Brukshundklubbens område där du kan åka med hund.

Nästa Ungdomsträff annandag påsk måndag kl 11.00

UNGDOMSTRÄFF måndag 2 april kl 11

Torsdagspromenader på stan

Vi får varje vecka frågan om vi inte kan starta upp "flockpromenaderna" på torsdagar igen. Jättekul, men vi söker med ljus och lykta efter någon/några medlemmar som skulle kunna tänka sig att leda promenaderna. Är du intresserad?
kurser

Onsdagsträning har startat igen

Drop-in träning på onsdagar kl 18.30 Start 17 Januari, 18:30

Grattis Ida och Luka

Grattis och Hurra för Ida Nordgren och hennes eurasier Luka som idag knep silverplats i Agria Cup för ungdomar på Stockholm Hundmässa

Förberedande Rallykurs februari 2018

I rallylydnad är alla hundar välkomna oavsett ras, stora som små. Rallylydnad lämpar sig för alla som vill utveckla en god kommunikation och nära samarbete med sin hund. Du ska tillsammans med din hund ta sig igenom en rallylydnadsbana med glädje och samarbete.

Stor uppslutning på torget.

Ikväll torsdag 31 oktober avslutades aktiviteterna på torget i Härnösand. Ett stort stort tack till alla ni som kommit och varit med oss på torget. Tack vare er har vi nu fått ett välkommet tillskott på 6000 kronor till föreningen från kommunen

Fullt på kurserna i Specialsök/Nosework

Våra två kurser i Specialsök/Nosework blev snabbt fulltecknade.

Välbesökt medlemsmöte

Klubbstugan fylldes och 26 medlemmar dök upp på onsdagens medlemsmöte. I skenet av tända stearinljus informerade vår ordförande Torbjörn om vårt nya arrendeavtal med Härnösands kommun.

Välkommen till vår nya föreningssida

Välkommen till vår nya hemsida. Vi som jobbat med den är Catharina, LiseLott och Pether. Om du vill kom gärna med feedback och förslag på förbättringar. Hittar du stavfel eller andra uppgifter som är tokiga, hör gärna av dig.