Föredrag: Maximera uthålligheten inför tävling

Fredagen den 26 oktober kommer Jessica Johansson från Karlstad som varit med i spetsgruppen i lydnad med satsning på landslaget till Härnösand och håller ett föredrag och en två dagars kurs.

Sommarlov på klubben och tack för en härlig vårsäsong.

Sommarens sista drop-in träning äger rum på Stora Torget 28/6 kl 18. Sedan tar kursverksamheten sommaruppehåll.

Medlemsmöte onsdag 13 juni kl 19.00

Det är dags för medlemsmöte igen. Vi får besök av Härnösands nya veterinär, informerar om sommaren och höstens tävlingar. Berättar om vårens styrelsebeslut, sektorernas verksamheter mm. Är vädret fint grillar vi korv och hamburgare, regnar det blir det fika inne i klubbstugan.

Drop-in träning torsdagar på torget

Ny dag och ny plats. Onsdagsträningen blir torsdagsträning på stan

Träningstävling Lydnad 17/6

TRÄNINGTÄVLING LYDNAD Startklass - Klass 1 - Appellen - Lägreklass Datum: Söndag 17/6 Plats: Härnösands BHK Tid: 10. 00 Kostnad: 30kr Sista anmälningsdag: 11/6 Det kommer att finnas en "domare" samt en "tävlingsledare", domaren kommer att poängsätta momenten som vanligt samt lämna kommentarer. Vaccinationsintyg ska visas upp för sek

Helgkurs specialsök/Nosework 15-17 juni

Nu har du chansen att pröva specialsök/nosework och få hunden att använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. I nosework ska hund med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer

Från och med 25 maj börjar en ny dataskyddsförordning att gälla i samtliga EU-länder.

Svenska Brukshundklubben sätter stort värde i att du som medlem ska ha inblick i hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.

Vi firar 100 år och har Öppet hus

ÖPPET HUS 30 MAJ kl. 18-20 PROGRAM För alla som har hund, vill se hundar eller pröva på olika aktiviteter 18. 00-19

Flera kurser

Klubben har nu flera kurser tillgängliga att söka och fler är pågång

Klubbens första doftprov arrangeras

Härnösand Brukshundklubb arrangerar i samarbete med NW-domaren Kristina Boldén ett noseworkprov

Valpkurs startar 12 april

Kursen är till för dig som blivit lycklig ägare till en valp. Under kursen lär du dig att lära din valp. Vi jobbar med kontaktövningar, motivationsövningar, grunderna i vardagslydnad, att gå fint i koppel, förbudsövningar, miljöträning och inte minst umgänge med andra hundar.

Torsdagspromenader på stan

Vi får varje vecka frågan om vi inte kan starta upp "flockpromenaderna" på torsdagar igen. Jättekul, men vi söker med ljus och lykta efter någon/några medlemmar som skulle kunna tänka sig att leda promenaderna. Är du intresserad?
kurser

Onsdagsträning har startat igen

Drop-in träning på onsdagar kl 18.30 Start 17 Januari, 18:30

Grattis Ida och Luka

Grattis och Hurra för Ida Nordgren och hennes eurasier Luka som idag knep silverplats i Agria Cup för ungdomar på Stockholm Hundmässa

Förberedande Rallykurs februari 2018

I rallylydnad är alla hundar välkomna oavsett ras, stora som små. Rallylydnad lämpar sig för alla som vill utveckla en god kommunikation och nära samarbete med sin hund. Du ska tillsammans med din hund ta sig igenom en rallylydnadsbana med glädje och samarbete.

Stor uppslutning på torget.

Ikväll torsdag 31 oktober avslutades aktiviteterna på torget i Härnösand. Ett stort stort tack till alla ni som kommit och varit med oss på torget. Tack vare er har vi nu fått ett välkommet tillskott på 6000 kronor till föreningen från kommunen

Fullt på kurserna i Specialsök/Nosework

Våra två kurser i Specialsök/Nosework blev snabbt fulltecknade.

Välkommen till vår nya föreningssida

Välkommen till vår nya hemsida. Vi som jobbat med den är Catharina, LiseLott och Pether. Om du vill kom gärna med feedback och förslag på förbättringar. Hittar du stavfel eller andra uppgifter som är tokiga, hör gärna av dig.