Nyheter – oktober 2019
Nyheter – januari 2018

Helgkurs Specialsök Röd Kong 22-24/11

Publicerad måndag 30 sep, 10:14

NYHETERSpecialsök med röd kong är en ny sport inom Svenska Brukshundklubben som arbetar aktivt med att få den som en officiell provform. Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell, eukalyptus eller något annat.

Varför det används röd kong som träningsämne (etikett) är för att det ämnet är det vanligaste träningsämnet inom tjänstehundsverksamhet med specialsök internationellt. Även i Sverige används det av många tjänstehundförare, bl.a. inom Försvarsmakten. Därmed är det lämpligt att även Brukshundklubben använder samma ämne.

Varmt välkommen att gå kurs inom specialsök med träningsämne röd kong!
Mer information och kursanmälan finns på vår hemsida och aktuella kurser.