Nyheter – mars 2018
Nyheter – januari 2018

Helgkurs specialsök/Nosework 15-17 juni

Publicerad måndag 28 maj 2018, 11:57

NYHETERNu har du chansen att pröva specialsök/nosework och få hunden att använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. I nosework ska hund med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer. Det är ett enkelt och roligt sätt att aktivera din hund!

Kursinnehåll:

Vi lär in grunderna i specialsök och lär hunden använda nosen i sitt arbete att hitta gömda dofter.
Vi börjar med att lära hunden känna igen en doft som vi kommer använda oss av för att sedan gå vidare i utbildningen. Inlärning sker via urvalsbanor och vi testar inomhussök och utomhussök. Teori och praktik kommer att varvas under kursens gång och kursen hålls inomhus i klubbens lokaler.
Ett startpaket med doft och tillbehör ingår i kursavgiften.
Förkunskaper: Inga speciella förkunskaper krävs annat än vanlig vardagslydnad, vaccination och id- märkning. Hundar från 4 månader kan delta i kursen.
Pris: 700 kronor inklusive startpaket. Medlemskap i Brukshundsklubben krävs.

Nosework –helgkurs med Pether Öhlén
Frågior? Pether 070 635 71 11