Nyheter – februari 2019
Nyheter – mars 2018
Nyheter – februari 2018
Nyheter – januari 2018

Klubben får nya instruktörer i allmänlydnad och rallylydnad.

Publicerad lördag 19 jan, 20:58

NYHETERSnart är dom färdigutbildade, våra nya instruktörer i allmänlydnad och Rallylydnad Gunilla, Lena, Sofie, Cecilia och Ann. Dom är redan igång och leder bla valp, allmänlydnad och spårkurser, och fler ska det bli framöver.

Gunilla Nilsson har utbildat sina fyra egna hundar till tjänstehundar i bevakning. Hon har tävlat lydnad, bruks-spår och sök. Hon är mentalfigurant. Förr om åren tävlade hon i draghundsporten. Hon har en äldre instruktörsutbildning och har valt att utbilda sig på nytt. Gunilla har haft förtroendeuppdrag i både Härnösands Brukshundklubb och Schäferklubben. Gunilla brinner för valpar och är du nybliven hundägare är det troligt att du kommer att stöta på henne på din första valpkurs.

Lena Nordlander Är inne på sin tredje hund två Engelska springer Spaniels och idag en Welsh Corgie Cardigan. Hon brinner för allmänlydnad men har även nosat på att tävla i Rallylydnad. Hon tränar nose-work och har tidiare tränat Agility. Hon brinner för träning och njuter när hon lyckas lära hundar och deras ägare nya saker.

Sofie Bergqvist, Tävlingsintresserad Schäfertjej som också ska träna skydd med sin senaste hund Grimm. Sofie har tävlat i lydnad och bruks ett par år och blivit uppflyttad till högre klass med sina hundar. Hon brinner för bruksgrenarena och då särskilt spår. Är du intresserad av en spårkurs är det troligt att du kommer att möte Sofie som instruktör.

Cecilia Forsberg, stolt ägare till Tollaren Troja som redan vid 1,5års ålder blivit uppflyttad till klass 1 i lydnad. Cecilia är också ansvarig för vår ungdomsverksamhet och är därmed en väldigt kunnig allround tränare. Cecilia är också aktiv inom Missing People och letar tillsammans med Troja efter försvunna personer.

Ann Hammarström tävlar med sin storpudel i mästarklass. Hon tränar också sök och lydnad. Ann hade tidigare labrador i 20 år men har numera bytt till en "turbopudel".
Ann har utbildat sig till rallylydnadsinstruktör.

I mars får Gunilla, Lena, Sofie och Cecilia sina instruktörsdiplom. Varmt välkomna till Härnösands Brukshundklubb