Nyheter – mars 2018
Nyheter – februari 2018
Nyheter – januari 2018

Anlagstest 29 febr för Patrullhundskurs

Publicerad onsdag 12 feb, 15:51

NYHETERI maj startar patrullhundskurser och vi kan ta emot fler deltagare. Lördag 29 febr är det Anlagstest på klubben för blivande kurshundar,ö Det är en rolig och givande kurs, som leder till att hunden utbildas till patrullhund i hemvärnet och föraren blir hundförare efter militär grundutbildning.Krav på förare
Ålder: 18 – 65 år
Övrigt: Frisk o fysiskt aktiv, tycka om att var ute i skog och mark, gilla att jobba med sin hund och är villig att vara med på övningar som hundförare inom hemvärnet.

Krav på hund
Ålder: ca 13 mån – 4 år vid kursstart
Hälsokrav: Röntgade höfter och armbågar
Päls: Päls med underull
Mankhöjd: 40 cm – 65 cm (dispens kan sökas)
Övrigt: Social, nyfiken, lekfull och skottfast är önskemålen. Huvudsakliga arbetsuppgifter för en färdig patrullhund med förare är jobba som “sensor”, klara spårupptag samt patrullera på givna områden och via nos och öron kunna markera folk eller utrustning i terrängen. Hundarna upplever dessa arbetsuppgifter som väldigt spännande och givande.


Patrullhundskurs - Härnösand

Plats: Härnösandsområdet (mer exakt plats kommer senare). Reskostnad ersätts, fika finns.
Datum: Information och anlagsprov 29/2 - 1/3 i Härnösand respektive i Östersund.
Övrigt: Kursveckorna blir vecka 19, 29 och 37 i internat i Härnösandsområdet. Under kursveckorna är det gratis mat och logi och fria resor. Förlorad arbetsförtjänst ersätts enligt sjukförsäkringsnivån. Man har rätt att erhålla tjänstledighet från sitt jobb för deltagande i patrullhundskursveckorna om man söker ledighet i god tid innan kursstart. (undantag vissa yrkesområden ex polis, sjukvårdspersonal, säkerhetsyrken).
Anmälan och frågor till: Gunnel Crona 070-2056612 eller akjas@telia.com

Sista anmälningsdag: 27/2

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.