Sektorer och arbetsgrupper

Dessa grupper är mycket viktiga för klubbens utveckling och de planerade arrangemang som finns.

Våra viktigaste arbetsgrupper för allas trivsel är Köket och Fastighet och utemiljö.

Vill du ingå i en sektor/ arbetsgrupp ta kontakt med styrelsen som guidar dig vidare.

Köket

Kökets uppgift är att se till att det finns kaffe, kakor, dricka etc i köket och att se till att det är bemannat vid de arrangemang där fika eller mat behövs. Köket är viktigt då det är de som ser till att vi kan ta en fika efter träningspasset eller tävlingen och prata hund. Vill man köpa kaffe, te, dricka, varma smörgåsar, kakor eller choklad gäller självservering för det mesta, glöm inte betala enligt prislistan. Är serveringen bemannad handlar vi självklart över disk. Det går alldeles utmärkt att betala med Swish!

Vi behöver fler som kan hjälpa till, Vill du veta mer kontakta Cina Bodén 073-183 11 21 eller cina.boden@gmail.com

Fastighet och utemiljö:

Uppgiften är att ansvara för underhåll, reparationer och nya projekt av klubbstuga, planer och övrigt område runt klubbstugan samt arrangera städdagar och annat som behövs hjälp med. Det är viktigt att att du meddelar om något är sönder. Vi behöver fler som kan hjälpa till, kanske du är duktig på något specifikt eller bara händig i allmänhet :-) Kontakta Lars Westberg rita.lasse@allt2.se

Sektoransvariga/ sammankallande håller styrelsen uppdaterad med planering och genomförande av projekt samt om något beslut behövs av styrelsen

Agility
Gruppens uppgift är att ta hand om allt som har med agilityträningar och tävlingar att göra. Det innebär bland annat att planera och arrangera tävlingar, klubbmästerskap och nybörjarcuper. Gruppen är ansvarig för att "coacha" klubbens tävlande ekipage,
så att alla känner sig väl omhändertagna hos Härnösand Brukshundklubb och se till att intresset för agilityn ökar.
Vill du ha kontakt skicka e-post till olsson.inger@tele2.se eller agility@harnosandsbk.se

Draghund
Draghundsport (hundkörning) är en hundsport för draghundar som går ut på att ta sig mellan två punkter på kortast tid. Draghundsport finns i olika varianter ex. skidor, pulka, barbacka m.m. På Härnösand Brukshundklubb finns det möjligheter att träna denna hundsport.
Vill du veta mer kontakta Lars Westberg rita.lasse@allt2.se

Mental
En hund med bra mentalitet fungerar väl i sin vardag och mår bra. Även om vi tränar, tävlar och jagar med våra hundar är de allra flesta av dem sällskaps- och familjehundar i första hand. Vi ska trivas tillsammans och ha en bra vardag ihop. Hundens mentala egenskaper är viktiga för hur vår samvaro ser ut. Vill du lära dig mer om hundars beteende och mentalitet är detta gruppen för dig. Föreningen behöver mentalfiguranter, mentalbeskrivare och mentaldomare.
Vill du veta mer kontakta Gunnel Crona 0611-600 43, 070-2056612

Tjänstehundar
Svenska Brukshundklubben är en frivillig försvarsorganisation med uppdrag att rekrytera och utbilda hundar och personal till Försvarsmakten, samt hundekipage till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Intresserade SBK medlemmar utbildar sina privata hundar till Räddningshundar eller Försvarsmaktshundar. Utbildning sker på lokala brukshundklubbar.
Vill du veta mer kontakta Gunnel Crona 0611-600 43, 070-2056612

Tävling, bruks och lydnad
Gruppens arbetsuppgift är att ta hand om allt som har med lydnads- och brukstävlingar och träningar att göra. Det innebär bland annat att planera och arrangera lydnadstävlingar, bruksprovoch klubbmästerskap. Gruppen är ansvarig för att "coacha" klubbens tävlande ekipage, så att alla känner sig väl omhändertagna hos Härnösands Brukshundklubb. Föreningen kan arrangera tävlingsträning med kommendering. Syftet är att träna i tävlingslik situation och alla hjälps åt att kommendera. Detta är ett uppskattat träningstillfälle och det är helt gratis för våra medlemmar som är i startgroparna för att tävla eller redan tävlar.
Dessutom har gruppen ansvar för utbildning och vidareutveckling av klubbens auktoriserade och övriga funktionärer som krävs vid våra prov och tävlingar. Gruppen arrangerar också föreläsningar.
Vill du veta mer kontakta Lena Jonsson 070-6543686

Hundägarutbildning

Gruppens uppgift är att tillhandahålla hundägarutbildningar för alla. Vi vill ge alla hundägare en möjlighet att få tillräcklig kunskap för att göra sitt hundägande till en rolig sysselsättning.Vår målsättning är också att tillhandahålla hundägarutbildningar för hundens olika stadier i livet; från valpstadiet, det vardagliga umgänget och vidare till goda tävlingsresultat inom lydnad, bruks och agility på olika nivåer.

Utbildningsgruppen vidareutbildar instruktörerna och ordnar föreläsningar. Förutom våra instruktörer har vi ett antal kunniga medhjälpare. Deras meriter kan bestå i allt från gedigen tävlingserfarenhet med goda tävlingsresultat eller erfarenheter som hjälpinstruktör hos oss.
Vill du veta mer kontakta pether.ohlen@gmail.com eller ring 070-635 71 11 eller hus@harnosandsbk.se

PR/ hemsidan

Gruppens uppgift är att hålla hemsidan uppdaterad och snygg. Gruppen strävar efter att varje sektor/arbetsgrupp har ansvar för sin sida på hemsidan. PR gruppen kan även sammanställa infobladet, hemsidan och uppdatera anslagstavlor samt information på klubbens Facebooksida.
Vill du veta mer kontakta Catharina Elmroth, c_elmroth@hotmail.com

Rallylydnad

Gruppens arbetsuppgift är att "coacha" klubbens tävlande ekipage, så att alla känner sig väl omhändertagna och ordna organiserade träningstävlingar. Dessutom värna om att fler blir intresserade av rallylydnad. På SBK:s hemsida kan du hitta alla skyltar med beskrivningar och förklaringar och på klubben kan du köpa rallylydnadsreglerna. Vill du veta mer kontakta Carina Norberg carina.norberg@harnosand.se

Rasutveckling/Utställning