Träningsgrupper

Är du intresserad av att göra något mer än promenader, sitta fint och vänta på varsegod?

Brukshundklubben har flera olika träningsinriktningar som du kan pröva.
Verksamheten i klubben är bred, så det finns något för de flesta.

• Som medlem i klubben får du och din hund tillgång till bra och brett utbud av kundkurser. Årligen genomför vi kurser allt från valp- och lydnadskurser till utbildningar för att tävla i hundsporter eller bli tjänstehundsekipage.
  • Som medlem kan du också föreslå kurser som du önskar att klubben genomför, vi undersöker då om det finns intresse för detta, innan kursen annonsras ut. Annonsen läggs ut på hemsidan och facebook men anmälan sker via länken - kursanmälan
  • Som medlem är det fritt fram att använda planerna till sitt eget tränande. Visa dock hänsyn för andra ekipage , tävling/prov- och kursverksamheterna. Självklart får du som medlem ta med dig en kompis från någon annan klubb och då är du ansvarig att reglerna följs
  • Lära dig mer? Du har också möjlighet som medlem att lära sig mer om hundens mentalitet eller föreningensutveckling genom att bli funktionär inom ett eller flera specialområden. Klubben samarbetar med andra lokalklubbar i området när det gäller funktionärs utbildningar. Kolla in sidan: kan du hjälpa till så får du reda på mer.
  • Prov/tävlingar och kurser har alltid företräde till planerna - se kalendern för att veta om klubben är upptagen.
Träningsgrupper för medlemmar. Det finns träningsgrupper i klubben.

Facebook: Härnösand BK Rally-Lydnad

Facebook: Härnösand BK bruks-och lydnadsträning
Facebook: Härnösand BK agility
Det finns även en träningsgrupp för Skydd/IPO träning men den gruppen är sluten eftersom det krävs licens och tävlingsintresse. Vill du vara med i denna grupp kontakta Torbjörn Eriksson (ordf. Härnösand bhk)
Träningsgrupp för alla med hund - Hundträna i Härnösand via Facebook
Vill du inte bli medlem men ändå känna på klubbmiljön?
  • FLOCKPROMENADER varannan torsdag. (Uppehåll under HÖSTEN 2017.).
  • Vill du ha sällskap på promenaden?
    Vill du träna din hund att umgås under ordnade former tillsammans med andra hundar?
    Då är flockpromenaden något för dig och din hund. (Man behöver inte vara medlem.)

Vi samlas varannan torsdag (udda veckor) utanför café Skeppsbron ( fd Tigers) och går tillsammans ca 1 timme.
    Efter promenaden är vi välkomna in på cafét med eller utan hund för en fika.
    Det finns gott om parkeringar utanför cafét.

Välkomna,
    Pether, Ulrika, Cecilia och Malin.
    För mer information: maila pether.ohlen@gmail.com eller ring 070-635 71 11.

• Det finns också promenadslingor runt klubbstugan som du får vistas på, men det kan förekomma hundträning i skogen.