Kan du hjälpa till?

Utöver förtroendevalda som styrelse, sektoransvariga och instruktörer har vi också många som gör större eller mindre insatser hos oss som funktionärer. Funktionärer av olika slag behövs för att alla våra aktiviteter ska flyta på ett smidigt sätt.

Det är omöjligt att räkna upp alla funktionärer här, men några exempel på de roller som från och till behöver bemannas med frivilliga insatser:

• köksansvarig vid medlemsmöten och tävlingar
  • figuranter på MH
  • olika funktionärer på våra tävlingar i rallylydnad, agility, lydnad och bruks – skrivare, löpare, inropare m.fl.
  • spårläggare i bruks
  • parkeringsvakter på våra tävlingar
  • vara hjälpinstruktör för att sedan bli instruktör
  • Ingå i en arbetsgrupp/sektor/kommitté , där du får möjlighet att aktivt delta i föreningsutvecklingen.

Träffa andra funktionärer och aktiva i olika sektorer.

Varje år sker det flera klubbträffar i distriktet där fokus ligger på olika hundsports områden. Här har du möjlighet att träffa andra engagerade hundintresserade medlemmar för att utbyta erfarenheter, planera hur hundaktiviteterna skall vara över distriktet eller om det är någon speciell fråga som Distriktet skall jobba för i sina konatkater med Förbundsstyrelsen. Den stora årliga konferensen i distriktet är distriktets årsmöte och lokalklubbs konferens där representerar från de flesta Brukshundsklubbar medverkar. Det är lokalklubbens styrelse som väljer ut vilka som skall representera lokalklubben på dessa träffar. du kan signalera till styrelsen om du vill representera klubben på dessa träffar. Klubben står för resekostnad och konferenskostnaden. På Mellannorrlands distriktets hemsida finner du övergripande information om funktionär utbildningar, sektorträffar, konferenser m.m.

PLANERADE TRÄFFAR FÖR FUNKTIONÄRER

Datum Tid Arb.grupp/ sektor Sammankallande
16 januari 2017 18.30 HUS (utbildning) Inger Persson

Vill du också vara med och dra ditt strå till stacken? Du vet kanske bara inte vad just du kan göra? För dig som är ny i föreningen är detta en utmärkt möjlighet att lära känna fler likasinnade som har hunden som intresse.

Till vissa av dessa funktionärsuppdrag får du även kurser och utbildningar som bekostas av klubben.

Klubben behöver just DIN hjälp så skicka in din intresseanmälan via mejl till styrelsen@harnosandsbhk.se