Rallylydnad

Rallylydnad är en relativt ny hundsport.

Rallylydnad kan beskrivas som rolig träningsform från vardagslydnad till perfekt samarbete. Man kan se att sporten är en blandning mellan lydnadsprov, freestyle och agility där man ska ta sig igenom en bana med skyltar (banan innehåller mer avancerade skyltar ju höger klassen är). På skyltarna finns det illustrerat och beskrivet ett rallylydnadsmoment som ekipaget skall utföra. Till skillnad från vid vanligt lydnadsprov får man berömma och prata med hunden och använda handtecknat hur mycket som helst. Kravet på precision finns nästan inte i rallylydnad utan det är viktigare att ekipaget utstrålar glädje och samarbete. Vid tävling görs en bedömning där domaren beaktar samarbetet mellan hund och förare och hur väl momenten utförs.

Rallylydnad delas upp i fyra olika klasser: Nybörjar-, fortsättnings-, avancerad- och mästarklass. I Nybörjarklass är hunden kopplad medan i de andra klasserna kopplas hunden lös precis när man ska stiga in på plan.

På Härnösands brukhundklubb är denna träningsform och tävlingsvariant mycket uppskattat.

Vill du veta mer om tränngsformen? Vill du veta mer kontakta Carina Norberg, e-post adress: c-norberg@harnosand.se

Vårens program 2019 för temaföreläsningar under temat Rallylydnad.

20/1 Störningsträning på hög nivå.

27/1 Prova på startklass

3/2 Prova på banträning, alla klasser

Föranmälan krävs, c-norberg@harnosand.se

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.