Ung med hund (7- 25 år)

Härnösands Brukshundsklubb har en hundungdomsgrupp

Är du mellan 7-25 år, äger eller lever med en hund och vill träffa några nya vänner?

Plats: Vangsta 102, 871 93 H-sand, mittemot Ridstadion.

Busslinje: Busslinje 24 till Vangsta vändplan därefter promenad till klubben.

Härnösands hundungdom är en träningsgrupp för er mellan 7-25 år och älskar att träna med hund. Är du medlem kan du vara med i träningsgruppen utan extra kostnad.

Gruppen riktar sig främst till ungdomar 7-25 år som är eller vill bli aktiva med hund. Alla är välkomna! Vi vill ge ungdomar möjligheten att utveckla sitt hundintresse genom att delta på träningar, kurser, föreläsningar m.m. Vi vill skapa en mötesplats för ungdomar som älskar hundar.

Om du har genomfört nybörjarkurser i agility, rallylydnad, lydnad m.m. kan du även delta i de träningsgrupper som klubben har. Under vintern och sommaren, fokuserar vi mer på att träna i de specialinriktade träningsgrupperna (agility, rallylydnad, lydnad) Vi planerar att ha teamträffar utspridda under året.

För mer information se information: http://www.harnosandsbk.se/klubbens-inriktning-pa-kurser-traning/

Du behöver inte ha egen hund för att vara med. Du kan låna föräldrarnas eller grannens hund.

Mål med ungdomsgruppen

Vårat mål är att öka antalet aktiva ungdomar och unga vuxna, därför försöker vi arrangera olika aktiviteter som passar alla. Idag har vi ca 10-20 medlemmar, men vi vill öka!

Vi vill kunna utveckla 2 ungdomsgrupper:

Åldern 7-14 år; ledande coach Cecilia Forsberg, Patrik Asplund

Åldern 15-25 år; ledande coach Lise-Lott Pettersson,

Grupperna kommer att träna både enskilt och tillsammans.

Vi vill även utveckla ett samarbete med Sundsvalls hundungdom för att kunna genomföra ungdomsläger, kupper och tävlingar.

Tänk på att:

Alla hundar som deltar måste vara vaccinerade. Tänk på att inte släppa ihop din hund med andra hundar på området. Vi vill att hundarna förknippar området med träning inte lek samt att vi vill inte riskera hundbråk eller smittspridningar.

Erbjudande1:

Du är välkommen att prova på 3 träningstillfällen, 4e gången du kommer vill vi att du visar upp ett medlemskort, att du är medlem i Svensk Hundungdom eller Härnösands Brukshundklubb.

Erbjudande 2:

Ungdomar som är deltagare i Svensk Hundungdom eller Härnösands Brukshundklubb samt deltar i hundungdomsgruppen, får delta gratis på klubbens Öppna Drop- in träningar.

Medlemskap

Är du mellan 7-14 år

Är dina föräldrar medlem i klubben och du är osäker på hur stort ditt engagemang blir kan det löna sig att bli familjemedlem i Härnösand Brukshundsklubb.Se information om att bli medlem.

Är du medlem mellan 15-25 år

Det lönar sig att bli medlem hos Sveriges Hundungdom och välj Svenska Brukshundklubben/Härnösands brukshundklubb som din specialklubb. Du får då två medlemskap i ett. Du registrerar ditt medlemskap här: https://hundar.skk.se/Medlemsguiden/

Meddela medlemsansvarig i klubben ditt medlemsnummer i SHU, för att säkerhetsställa att du kommer med i medlemsregistret.

GDPR: Du behöver vara medlem i Härnösand Brukshundklubb och dina personuppgifter i ungdomsgruppen raderas när vi registerat dem i brukshundsklubbens medlemsregister. Alla våra träffar registeras via Studiefrämjandet, vilket innebär att persondata raderas efter att vi har registerat dem i Studiefrämjandets kursportal och kommunens kulturprogram.

Intresseanmälan

  • Ungdom: Cecilia Forsberg, 0738-472575
  • Ung Vuxen: Lise-lott Pettersson, 0739-58743

Utvärdering

Anonym utvärdering av våra aktiviteter

Följ länken

Aktiviteter

Våra aktiviteter kommer vi att utlysa via hundungdoms sidan på Facebook och via sms-gruppen. Aktiviteterna kan vara träningstillfällen, pysselträffar, träningsläger, endags kurser, riktade ungdomskurser. Föranmälan gäller för att coacherna skall kunna planera aktiviteterna.

MÅNAD

GRUPP 6-14 ÅR

GRUPP 15 - 25 ÅR

JANUARI Nyhetsbrev
FEBRUARI-MARS Nyhetsbrev
APRIL

KICK-OF

Nyhetsbrev

MAJ

11 maj Lydnadsdag med cecilia Bergman på Sundsvalls Bhk

Föranmälan via gruppsms eller facebook

11 maj Lydnadsdag med cecilia Bergman på Sundsvalls Bhk

Föranmälan via gruppsms eller facebook

30 maj prel. uppstart och samlingsträff

JUNI

prel. 2 juni: spår/specialsök med Lise-lott.P (beror på vädret)

Öppet hus 25 juni kl.17-19 med ralylydnad grund/träning med Lena N

Föranmälan via gruppsms eller facebook, gäller på alla aktiviteter

Telefoninterjvu till unga vuxna medlemmar.

Facebook

Besök gärna Härnösands hundungdoms facebook sida, klicka här! Där kommer info om alla aktiviteter ut! Hos oss är alla välkomna oavsett hundras, storlek och ålder!

Föräldrar

Vi som är coacher har som inriktning att få ungdomar att jobba med sina hundar, men vi har inget ansvar för att passa dina ungdomar. Vi ser gärna att föräldrarna tar ett aktivt engagemang för sina ungdomar i åldern 6- 14 år, när vi tränar. För att hålla ner kostnaden för ungdomarna och unga vuxna, behöver vi er föräldrar under Härnösandsstadsfest, för att få in pengar till hundungdomsverksamheten. Syftet är att kunna hålla billigare priser på kurser, evenemang och träffar.

Information via SMSgrupp

Klicka på SMSgrupp och lägg till dina kontaktuppgifter såsom mobilnummer och ditt namn. Är du under 18 år vill vi även att målsmans kontaktuppgifter läggs så att samma information når er. Våra träffar annonseras via gruppSMS och facebookgruppen Härnösands hundungdom. Föranmälan via gruppSMS eller evenemanget via facebookgruppen Härnösands hundungdom.

Funktionär

Vi behöver DIN hjälp! Under året anordnar vi flertalet tävlingar inom Lydnad, Agility och Bruks. Till tävlingarna behövs alltid funktionärer, alla kan göra något!

Kontakta ansvarig coach i träningsgruppen eller skicka e-post till; styrelsen@harnosandsbk.se, om du känner att du vill hjälpa till!

Vill du vara med i lokalklubbens aktiviteter, gå in under funktionär för att läsa mera.

Tävlingar och prov 2019

Här finner du klubbens samlade tävlingar och prov under 2019.

http://www.harnosandsbk.se/tavlingar-och-prov-2019/

Har du en blandrashund

Du kan du tävla om du skaffar en tävlingslicens. Du som har en blandrashund: Kom ihåg att skaffa tävlingslicens! Den måste alltid visas upp vid tävling.

SKK: Tävlingslicens för blandras

Att tävla för Härnösand Brukshundklubb

Vi ser fram emot ett innehållsrikt och framgångsrikt tävlingsår för alla Hbk:s ekipage! För att läsa mer om reglerna, besök SBK Du kan läsa och köpa lydnadsregler och bruksregler på SBK:s hemsida. Anmälan till tävling görs via SBKTävling

Kom ihåg att rapportera in era resultat till Lydnad-bruksansvarig för att vara med och tävla om Årets Ekipage i lydnadsklass 1-elit samt i bruksklasserna appell-elit (spår, sök, rapport, skydd och bevakning).

E-post till styrelsen@harnosandsbk.se

Sociala medier för hundungdom

Vi finns på Facebook: hundungdom härnösands brukshundklubb

Vi finns på instagram: xxxx

Vid frågor kontaka våra coacher/ledare

Till Coacher

Klicka på -NÄRVARO HÄR- för att registera antalet närvarande på våra träffar. Det är våra ledare som sköter detta, iinga personuppgifter ingår i närvaroregisteringen. Underlaget ligger till grund för ersättning från studiefrämjandet och Härnösand Kommun.

ledare/ coacher

Cecilia Forsberg

Cecilia.forsberg90@gmail.com eller Telefon 073 847 25 75

Patrik. Aslund

mobil:0730-978442

Bilden kan innehålla: hund, gräs, träd, utomhus och natur

Liselott Pettersson

073 958 74 39

Lena Nordlander

070 357 39 67

Dokument för ungdomar och föräldrar

Info-blad November 2018
Info.blad. Hösten 2018
Din plan med träningen
Information inför höstens träffar 2018
Inbjudan till sommarläger 2018
Utvärderingsmall efter kurser
Vi startar en träningsgrupp för hundungdom

Olika aktiviteter inom Hundvälden för undgomar

Det finns också möjligheter för ungdomar över 15 år att delta på hundtjänstskolans läger som är mycket uppskattat.

Lite filmer från hundungdom: hundläger 2011, hundungdom på My Dog 2012, hundtjänstskolan, kampsång

Mer information om hundtjänstskolans läger

Mer information om närmaste ungdomsklubb: https://umeahundungdom.wordpress.com/, http://www.gavlehundungdom.se/

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.