Klubbens träningsgrupper

Har du genomfört en kurs men är du intresserad av att göra något mer än promenader?

Klubben har flera olika grupper med olika träningsinriktningar. En träningsgrupp med specialinriktning är alla medlemmar välkomna som redan kan grunderna i gruppensinriktning och vill träna vidare. Det innebär att du genomfört grundkurserna för agility, allmänlydnad, rallylydnad, lydnad mm. De olika träningsinriktningarna innebär att du tillsammans med andra underhåller och finslipar din träning. Vi som tränar ger varandra tips och råd, men det är ingen "undervisning eller kurs"

Det finns olika träningsgrupper, så det finns något för de flesta.

• I varje träningsgrupp finns det en sammanhållande coach/medlem vars syfte är att få träningstider tillsammans, introducera nya tränngskompisar, förmedlar vilka kurser som efterfrågas till utbildningsgruppen, alla i gruppen skall känna sig trygg, välkommen och behövd i klubben , alla i gruppen delger varandra av sina kunkaper och erfarenheter.
  • Grundkravet för att delta i en träningsgrupp är att du genomfört en grundkurs/ nybörjarkurs, ex. allmänlydnad, tävlingslydnad, agillity, rallylydnads, specialsök som krävs. Varje grupp har ett syfte exempel tävling. Syftet med grupperna är att träna på det du lärt dig på kurserna och få regelbunden träning.
  • Träningsträffarna är oftast gratis men sammanhållande coach/medlem rapporterar träningstillfällerna till Studiefrämjandet så klubben får ersättning. Sammanhållande coach/medlem är inte alltid instruktör. Kostnad kan uppstå om klubben/ gruppen hyr en lokal. Alla i gruppen delar på hyrkostnaden.
  • Träningsgrupperna ersätter inte kurserna utan skall enbart underhålla och finslipa på det som du lärt dig på dina kurser.Behöver du och din hund lära er mer, kan du gå fortsättningskurser, men ändå fortsätta träna i träningsgruppen.
  • Det ingår även i grupperna att hjälpa till på klubbens städ & fixdagar , baka till klubben, löpande städning i klubblokalerna och inför/på olika evenemang/ tävlingar.
  • Klubben har inget egentligt ansvar att planera och ha träningsgrupper, men på Härnösand Brukshundsklubb ser vi dessa grupper som resurser inför våra städ & fixdagar , baka till klubben, löpande städning i klubblokalerna och inför/på olika evenemang/ tävlingar.
  • Träningsgrupper för medlemmar. Vill du kontakta någon i träningsgrupperna på klubben?

KLUBBENS TRÄNINGSGRUPPER

Agility –

Krav: Genomfört förberedande eller nybörjar kurs i Agility

Catarina Elmroth

070-6727944

IGP (IPO)- Svensk Skydd –

krav: Tävlingsinriktad och licenskrav.

OBS. Skott träning kan förekomma under max. 30 minuter.

Facebook grupp finns: hemlig.

Torbjörn Eriksson
070-556 58 85

Träning sker Tisdag kvällar, Söndagar.

( ej juni-aug)

DROP IN + Öppet Hus – utomhus

Öppet för alla med hund – inget medlemskrav. (varav 30 minuter teori med fika) 30 kr per tillfälle. Träningskort finns att köpa

Olika ledare

Pether Öhlen

070-6357111

Träning sker Tisdagar från 6 oktober 2020. kl. 18-20

Tjänstehunds träning

Under utbildning till Patrullhund eller utbildad patrullhund

Facebookgrupp: https://www.facebook.com/sbkpatrullhund

Gunnel Crona

070- 2056612

Inställt under pandemin

Rallylydnad

Krav: nybörjarkurs i rallylydnad

Carina Norberg

070-244 01 05

Bruks och Lydnadsträning

Krav: genomfört allmänlydnads kurs och har amibition att börja tävla.

Skott träning kan förekomma under max. 30 minuter.

Yvonne Westberg

tel: 070-3628270

Träning sker Måndagar. kl. 18-20

Kolla in kalendern på hemsidan, för att få reda på när träning är planerad. Drop In träning. www.https://www.harnosandsbk.se/

Ungdomsträning

Träningsgruppen - Ung med hund, har ett litet annorlunda koncept.

Där behöver man inte gått en kurs för att komma med i gruppen, utan där vill vi att du vid sidan om träningsgruppen, går kurser.

Lise-lott Pettersson

0739-587439

Kolla in kalendern på hemsidan, för att få reda på när träning är planerad. Drop In träning. Olika dagar och tider.

Nosework

Yvonne Westberg

070-3628270

Specialsök

Pether Öhlén
Kolla in kalendern på hemsidan, för att få reda på när träning är planerad.

? Skott träning kan även förekomma på MH, MT och tävlingar. Kontrollera dessa sidor – Tävling och Mentalprov på hemsidan.

GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DE AKTUELLA TRÄNINGSTIDERNA I KALENDERN PÅ HEMSIDAN, ange även vilken träningsplan och vem som är ansvarig med telefonnummer i kalendern.

Träningsgrupper utan medlemskapskrav

vet inte hur aktiva dessa grupper är.
Besökare: