Bruksprov och tävlingslydnad

Bruksprov är en hundsport som finns i fem olika grenar: rapport, skydd, spår, sök och patrull. Tävlingar på lokal, regional, nationell och nordisk nivå anordnas av Svenska Brukshundklubben (SBK) eller någon av de rasklubbar som är anslutna dit.

Tävlingarna och träningarna ordnas i fyra klasser: appellklass, lägre klass, högre klass och elitklass. I varje gren ingår ett lydnadsprov och ett specialprov. De lydnadsmoment som ingår i bruks skall inte förväxlas med den särskilda tävlingsformen lydnadsprov.

Hundar av alla raser som erkänns av Svenska Kennelklubben (SKK) kan delta i bruksprov, däremot inte blandrashundar. För raser som SBK har avelsansvar för, det vill säga brukshundsraserna, är meriter på bruksprov ett krav för erhållande av ceritfikat eller championat på utställning. Hundar får börja tävla i appellklass vid 12 månaders ålder. När de blivit 18 månader gamla måste de ha genomfört en mentalbeskrivning för att få delta.

På Härnösand brukshundklubb finns flera träningsgrupper med inriktning tävling.

BRUKSPROVS TRÄNING MED BRUKSLYDNAD OCH SPÅR

I denna grupp kan du även träna på lydnadsmomenten

Tävlingslydnadsgruppen håller Gunnel i på måndagkvällar kl 18-20, Vi tränar både brukslydnad o lydnadsklasslydnad, och vi har skott träning ibland kl 18-18.30.

Avser medlemmar som tävlar aktivt eller ska starta. Vi har sommaruppehåll- Ibland är vi 4-5 st ibland upp till 10. Du är välkommen när du bedömer att din hund är mogen.
Vi kör momentträning med kommendering, platsligg i grupp, budföring mm.

En regel är att när någon tävlat uppflyttning så bjuder den på "gofika"

Vill du veta mer kontakta Gunnel Crona tel: 070- 2056612

BRUKSPROVS TRÄNING MED BRUKSLYDNAD OCH IPO/IGP, SKYDD M.M

Brukslydnad med inriktning svensk skyddet samt IGP/ BH lydnad mm
Vi är 5-10 som tränar skydd här på klubben, vi har ekipage både i svenskskydd och IGP. Vi tränar tillsammans oavsett skyddsform. Vår figurant arbetar på annan ort så skyddsträningen blir periodvis men lydnaden håller vi igång på träningstiderna.

Vill du veta mer kontakta Laine Löfman 070-557 95 57

PATRULLHUND

Tjänstehund och patrullhunds träning.

Vill du veta mer kontakta Gunnel Crona tel: 070- 2056612

BRUKSPROVS TRÄNING -BRUKS LYDNAD MED SÖK

Denna träningsgrupp tränar brukslydnad och personsök.

Vill du veta mer kontakta Agneta Gidmark, tel: 070-2075330

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: