Ung med hund (7- 25 år)

HALLOWEEN PARAD 2020

UNG MED HUND

Träningsgruppen för dig mellan 7- 25 år.

ÖPPEN TRÄNING

I denna träninggrupp får du träna med hund innan du har genomfört en grund/nybörjarkurs inom en hundsport. Öppen träning innebär att ungdomar i kommunen som har tillgång till hund får träna gratis utan medlemskap vid 3 tillfällen. Därefter vill vi att de blir medlem i Svensk hundungdom eller brukshundklubben. Under våran öppna träning får ungdomarna lära sig grundförutsättningarna för att bygga relationen med hunden, öka kommunikationen och bygga trygghet. Denna träning ersätter inte kurserna men ger en mycket god grund för att klara våra kurser. Flera ungdomar har blandraser och en del lånar hundar för att kunna träna.Träningsgruppen träffas 2-4 gånger per månad, men ersätter inte kurserna. I gruppen använder vi även gruppcoacher som vi utser vid varje träff. Gruppcoacherna är ungdomar som är erfarna och varit med i träningsgruppen ett tag.

Vi vill ge ungdomarna en bred möjlighet att få reda på olika hundinriktade verksamheter / arbeten som finns och vilka olika hundsporter som finns samt förebyggande /rehabiliterings träning för hund. Vi kommer även att bjuda in olika föredragshållare i olika ämnen . Föredraget behöver vara i max. 30-40 minuter. Föredraget kan ske via zoom- länk om Föredragaren inte kan komma till Härnösands Brukshundsklubb. Ämnen kommer att vara olika verksamheter där hund används, olika rehabiliteringsmöjligheter för hundar, hur utbildar man en assistenshund/skolhund/ servicehund/ polishund eller kriminalhund, m.m

Programmet ser du längre ner på denna sidan.

KOMMUNALA SOMMAR AKTIVITETER

Vi väljer att INTE ha några planerade kommunala sommaraktiviteter under tiden juni till augusti 2022. Kommunens ungdomar är välkomna på våra öppna träningar under resten av året.

KURSER

Idag har vi många ungdomar som kommit en bit på sin utvecklingsresa med sin hund. Vi behöver därmed utveckla vårt koncept med specialkurser för att locka kvar dem i klubben. Det innebär att vi behöver variera mellan våra öppna-träning och kurs för att få aktiviteter som kan passa fler unga.

Vi kommer att anordna speciella kurser för ungdomar som kallas UNG-xx där kursavgiften är lite billigare för ungdomar mellan 7-20 år eftersom de saknar inkomster. Instruktörerna på dessa kurser får bedöma om det finns hundar som inte klarar grundkravet för kursen. Ungdomar från andra lokalklubbar får delta på våra kurser men medlemmar i vår egen klubb har företräde.

Kurserna syftar till att förbereda ungdomarna för att kunna delta i träningsgrupperna inom agility, rallylydnad, specialsök och lydnad m.m.. Det innebär att du som ungdom, får fler träningsdagar med mer varierad träning. Vi jobbar för att dessa kurser skall vara något billigare, men eftersom vi hyr in instruktörer och ibland lokaler för dessa kurser är det svårt att göra den helt kostnadsfria.

Vårens planerade kurser: Startklass lydnad, Agility nybörjare, pröva på Patrullhundskurs

Nyhet: Under våren 2022 planeras för ett samarbete med hemvärnet och anordna en pröva på kurs i patrullhund. Träningen kommer till viss del att ske med hemvärnet. Syftet är att unga hundförare (10-25 år) skall få veta vad hemvärnets hundar gör, vilka möjlighet hundföraren har till utbildning och läger samt få pröva på att träna med hemvärnets hundar. Våra hemvärnshundar behöver också få träna på fler människor i olika åldrar. Idag sker planering för detta och kontakter är inledda, för detta. Kostnaden för denna kurs är oklar idag. Instruktören för detta är oklart, men det måste vara någon som ungdomarna kan få förtroende för. När ramen är lagt kommer delprojekten att presenteras för ungdomar, föräldrar och styrelsen. Vi hoppas att vi kan få detta som en återkommande tradition, gärna ihop med hemvärnet.

Höstens/ vinterns planerade kurser: Rallylydnad och Freestyle

ANDRA KURSER PÅ KLUBBEN

Träningsgruppen ersätter inte kurserna men stöttar deltagaren att utveckla och bygga stabilitet inför de kurser som genomförs. Grundfärdigheterna som vi tränar i gruppen underlättar momentträningen i kommande kurser. Du hittar våra kurser på startsidan; Kurser och kursanmälan

Du som är under 18 år får anmäla dig till kurser, men vi rekommenderar att målman har godkänt anmälan.

Är du under 13 år och upplever att du behöver stöd att hantera hunden, rekommenderar vi att du har med dig en vuxen person (målman). Målsman har inte krav på att vara medlem i föreningen, utan täcks av försäkringen ändå. (information från Hundungdom och Brukshundsklubben)

LÄGER FÖR UNGDOMAR INOM BRUKSHUNDSKLUBBEN OCH SVENSK HUNDUNGSOM

Ung med hund kommer tillsammans med Mellannorrlands Distriktet (där andra lokalklubbar att ingår) att försöka genomföra ett läger för ungdomar under augusti . Det är dock oklart idag om vi kan genomföra det 2022 men vi försöker. Detta läger kommer att kosta en del men vi försöker hålla nere på kostnaderna. Vi kommer att be Kommunen och Studiefrämjandet som medfinansiärer. Vi kommer även att jaga sponsorer till detta. När ramen är lagt kommer delprojekten att presenteras för ungdomar och föräldrar. Det förutsätter att alla ställer upp och hjälper till.

ANDRA AKTIVITETER I KLUBBEN,

Promenad i grupp

Annan träningsgrupp (För dig som gått nybörjarkurserna i Agility, Rallylydnad och Lydnad)

PROGRAM 2022

- Här finns hela programmet för 2022

  • Programmet med innehållet justeras och utvecklas löpande varje termin. Vi utlyser våra träningsträffar som evenemang på Facebook, SMS i sms-gruppen och hemsidan under årets aktiviteter. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt.
  • Du får som medlem delta i våra andra träningsgrupper som finns på klubben. Du hittar dem på sidan om träningsgrupper.

Reservation för förändring mht. den mörka vintern, byte av lokal, dåligt väder och tiden behövs till kursverksamhet eller tävlingsaktiviter

JANUARI- FEBRUARI

v.2

Tisdag 11 januari kl 18-20

Ung-öppen Träning Linea Dusthall, informerar om hemvärnets ungdomsverksamhet.
V.3 Söndag 16 januari kl 16-18 kurs Ungkurs - Startklass (extren ledare) / Ridhuset
Tisdag 18 januari kl.18-20 Ung-öppen Träning ev.information om Sollefteå avelsstation
v.4 Tisdag 25 januari kl.18-20 Ung-öppen Träning Ämne/ Information: Under planering
Söndag 30 januari kl ? kurs Ungkurs - Startklass (extren ledare)
v.5 Tisdag 1 februari kl. 18-20 Ung-öppen Träning Ämne/ Information: Under planering
v.6 Tisadag 8 februari kl.18-20 Ung-öppen Träning Ämne/ Information: Under planering
Söndag 13 februari kl. 16-18 kurs Ungkurs - Startklass (extren ledare) /ridhuset
v.7 Tisdag 15 februari kl 18-20 Ung-öppen Träning Ämne/ Information: Under planering
v.8 Tisdag 22 februari kl.18-20 Ung-öppen Träning Ämne/ Information: Under planering
Söndag 27 februari KL.? kurs Ungkurs - Startklass (extren ledare)
v.9 Tisdag 1 mars kl.18-20 Ung-öppen Träning Ämne/ Information: Under planeringVÅRA PROJEKT OCH KULTURARRANGEMANG

Halloween Parad

Mini-dogathlon

TIPS FÖR ATT UNDERLÄTTA DIN TRÄNING

*6-BUD ORDEN

*MATRIAL LISTA

SPONSORER

2021

Agria

Djuraffären Näbbar och klor, Härnösand

2022

Klassfoder - Home | FacebookKlassfoder

Isabell och Astrid har sommarlov.

Följ oss på...UNG MED HUNDS YOUTUBE KANAL

I denna kanal lägger vi upp intressanta och roliga filmer och annan information om hund, hundträning och föreningen. Du behöver inte vara medlem i Facebook för att ta del av dessa filmer.

Ung med hunds youtube kanal klicka på bilden

Vi skickar även ut film och träningtips via SMS-gruppen som du komme rmed i om du skickar in intresseanmälan.

Trixa firar påsk

ANMÄLAN TILL UNG MED HUND

Du behöver årligen förnya ditt engagemang i UNG MED HUND. Det gör du med att fylla i den intresseanmälan som finns på klubbens hemsida: https://www.harnosandsbk.se/kurser-och-kursanmalan/

Du får bekräftelse att du är med i träningsgruppen med att vi välkomnar dig i en SMS grupp där vi sänder information till varandra.

Normalt kan du komma med i en träningsgrupp efter att du gått en nybörjarkurs i ett ämne men för UNG MED HUND är det tvärtom. Du börjar i träningsgruppen för att sedan gå nybörjarkurser.

Det är gratis att delta under 3 tillfällen sedan behövs ett medlemskap i Svensk hundungdom eller Brukshundsklubben. Följ länkarna för mer information om medlemskap. Visa upp ditt medlemsbevis för coacherna som noterar att du har ett aktivt medlemskap. Här finner du information om hur du skall göra.

Det kostar inget att delta i en träningsgrupp, förutom om du köper fika men vi vill att du hjälper till med förberedelser och städning efter träningen samt hjälper till på våra evenemang/tävlingar mm.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet och Härnösands kommun, därför behöver vi aktuella personuppgifter i intresseanmälan

och Startsida

Du behöver förnya intresseanmälan årligen. Du hittar intresseanmälan under startsidan/ Kurser och kursanmälan.

Här hittar du information om vår huvudorganisation Brukshundsklubben och sidoföreningen Sveriges hundungdom.(klicka på bilderna)

Silje på Halloween parad 2020

MÖTEN I TRÄNINGSGRUPPEN

Coacherna/ ledarna samt föräldrarna, träffas i slutet på varje termin för att planera nästa terminsinnehåll. Vill du vara med? Meddela Lise-lott eller Kristina

Datum och tid Typ av möte

Trixa väntar på belöningl

Mer information

Lägsta ålder för deltagande i hundsporter, Klicka på ordet/länken, för mer information

FÖRMÅNER I KLUBBEN

- Deltagare i gruppen: ung med hund får delta gratis på våra öppna träningskvällar, där även vuxna deltar.(utomhus)

Nike och Aika tränar kontakt och balansövningar.

VÅRA COACHER

Våra coacher har olika specialintressen och olika lång erfarenhet. Våra coacher är en förebild för hur vi jobbar med våra hundar. Alla coacher medverkar inte på alla träffarna utan vi varierar beroende på ämne och vårt privata åtaganden. Vi bjuder även in duktiga hundförare för att ta del av deras kunskaper. Vi tränar även våra hundar på dessa träffar om det ges möjlighet.

Lise-Lott Pettersson. Har hovawart och pumi. Är utbildad allmänlydnads och specialsöks instruktör.Specialintresse; lydnad, spår, sök, drag, motion med hund m.m. Har haft hund i mer än 20 år. Vid frågor ring 0739-587439

Kristina Ström. hjälpinstruktör

Coacher

Kristina Ström, tel: 0768-479072, , efter kl. 17.00

Lise-Lott.Pettersson, tel: 0739-587439, efter kl. 17.00

Patrik Asplund

Jonas Soucho

Aktiva föräldrar: Mikael Grejsvold, Erika Härdin. Malin Sundberg, My Henning

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: