Nyheter – april 2023
Nyheter – februari 2023
Nyheter – december 2022
Nyheter – augusti 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – december 2021
Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2021
Nyheter – januari 2021
Nyheter – juli 2020
Nyheter – augusti 2019
Nyheter – juni 2019
Nyheter – december 2017
Nyheter – oktober 2017

*Hundens Vecka v. 37 ( 7-13 september)*

Publicerad onsdag 2 sep 2020, 09:29

Hundens Vecka startades ju av Studiefrämjandet i Sundsvall och är ett landstäckande aktivitet för att öka intresset och pröva på olika aktiviteter med hund. Under denna veckan har de flesta brukshundsklubbar olika aktiviteter varje dag. Alla aktiviteter är gratis och riktar sig till alla som har hund eller funderar på att skaffa hund. Dessa aktiviteter riktar sig både till medlemmar och icke medlemmar.

-Vi är rädda om ditt och hundens hälsa, så tänk på att hålla avstånd och låt inte hundarna hälsa på varanda-

Härnösands vecka har följande innehåll;

Måndag 7 september

- Föreläsning om Tävlingslydnad med Gunnel Crona, kl. 18-20. Tävlingslydnad,ingår i brukstävlingar och i lydnadsklass och är en tävlingsgren inom hundträning som går ut på att hunden på signal ska utföra olika förutbestämda moment.

Tisdag 8 september

- Föreläsning om IPO/ Skydd med Laine Löfman m.fl. kl: 18-20. Inom Internationell prövningsordning IGP (IPO) ingår fyra olika provformer som syftar till att pröva arbetsförmågan hos hund och förare inom spår, lydnad och skyddsarbete.

- Ung med Hund med Lise-Lott.Pettersson m.fl kl. 18-20. Information och planering av höstens/ vinterns aktiviteter. Vi gör en bana i skogen med frågor och övningar som kommer att sitta uppe hela veckan.

Onsdag 9 september

-Föreläsning Agility kl. 18-20 . I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana på tid. Det är en allmän hundsport där alla hundar över 12 månader kan delta. - Hur man tränar vidare med Agility och se hur det går till , (ansvarig ledare ännu inte klart)

Torsdag 10 september

- Föreläsning om Rallylydnad med Carina Norberg och träning kl. 18,30-20 – Välkommen att prova på ! Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar.

Fredag 11 september

- INGA AKTIVITETER

Lördag 12 september

- Nosework- Specialsök med Pether Öhlén kl. 10-12, Information och prova på.Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell eller något annat.Samling på parkeringen på HBK

- IGP tävling, kl 10-12 pågår med lydnad ( intressant att titta på) Tävlingen ingår i grenen; Internationell prövningsordning IGP (IPO) ingår fyra olika provformer som syftar till att pröva arbetsförmågan hos hund och förare inom spår, lydnad och skyddsarbete.

Söndag 13 september

- Föreläsning om Mentalitet med Gunnel Crona kl. 10-12. En hund med bra mentalitet fungerar väl i sin vardag och mår bra. Även om vi tränar, tävlar och jagar med våra hundar är de allra flesta av dem sällskaps- och familjehundar i första hand. Vi ska trivas tillsammans och ha en bra vardag ihop. Hundens mentala egenskaper är viktiga för hur vår samvaro ser ut. Samling på parkeringen på HBK.

-Skyddstävling kl. 10-12 med budföring, uppletande lydnad och skyddsarbete. Skydd ingår som ett specialmoment inom Svenska Brukshundklubbens bruksprov. Hunden ska stoppa en flyende person och avvärja kraftiga hot mot föraren. (intressant att titta på men låt din hund sitta i bilen)

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: