Nyheter – mars 2018
Nyheter – februari 2018
Nyheter – januari 2018

Kurs, specialsök "röd kong"

Publicerad tisdag 21 jan, 21:44

NYHETERSugen på att lära dig mer om speicalsök. Är du ledig på söndagar - då är du välkommen att delta i specialsök, Röd Kong kurs hos oss.

Specialsök Röd Kong

Specialsök med röd kong är en ny sport inom Svenska Brukshundklubben. Arbete pågår med att utforma tävlingsregler, utbilda domare mm. Under 2021 kommer den att få status officiell provform. Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell, eukalyptus eller något annat.

Varför det används röd kong som träningsämne (etikett) är för att det ämnet är det vanligaste träningsämnet inom tjänstehundsverksamhet med specialsök internationellt. Även i Sverige används det av många tjänstehundförare, bl.a. inom Försvarsmakten. Därmed är det lämpligt att även Brukshundklubben använder samma ämne.

Varmt välkommen att gå kurs inom specialsök med träningsämne röd kong!

Här är länken till anmälan:

Besökare: