Nyheter – april 2023
Nyheter – februari 2023
Nyheter – december 2022
Nyheter – augusti 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – december 2021
Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2021
Nyheter – januari 2021
Nyheter – juli 2020
Nyheter – augusti 2019
Nyheter – juni 2019
Nyheter – december 2017
Nyheter – oktober 2017

Skapa en bra relation med din hund

Publicerad torsdag 1 aug 2019, 10:18

NYHETERHar du och din hund en bra relation? Härnösands BHK bjuder in till en kurs för dig som vill skapa, förbättra eller förändra din relation till din hund. En bra relation är viktig för en bra vardag – för både dig och din hund.

Kursen vänder sig till hundar i alla åldrar, även du med valp (äldre än 4mån) är välkommen i förebyggande syfte.

Kursen innehåller mycket teoritid då vi jobbar utifrån boken ”Bra Relation” skriven av Kenth Svartberg som ofta skapar bra och intressanta diskussioner. De praktiska övningarna utgår ifrån era olika problem. Vi jobbar alltid med positiv förstärkning och uppmuntrande metoder enligt TSB modellen. Vi kommer också att studera varandras hundar och lära oss mer om både våra och hundens signaler.

Målet med kursen är att du som deltagare ska, med hjälp av verktygen du får, kunna skapa/förändra/förbättra din relation till hunden – men kom ihåg att inga underverk sker över en natt.

För att denna kurs ska bli så lyckad som möjligt så bör du som kursdeltagare vara beredd på att jobba med din hund även de dagar det inte är kurs, jobba med positiv förstärkning i all inlärning samt vara beredd att jobba med ditt eget kroppsspråk och signalerna du skickar till hunden.

Info om kurslitteraturen:

Bra Relation bygger på en modell som utgår ifrån tre olika roller som vi har i hundens liv. Trygghetsrollen, Samarbetsrollen och Bestämmanderollen. Dessa tre roller kommer vi att jobba med under kursens gång. Boken förklarar och ger väldigt bra exempel på de olika rollerna – ni får väldigt gärna köpa boken men det är inget krav.

Är detta en kurs för dig och din hund?

Kursstart: Söndag 1/9

Tid: 10.00

Antal träffar: 6st

Antal deltagare: 6 stycken, först till kvarn principen gäller.

Plats: Härnösands BHK (kursen kommer att hållas på olika platser, info om det kommer vid första kurstillfället)

Pris: 800kr samt medlemskap i Härnösands BK.
Ledare: Cecilia Forsberg, cecilia.forsberg90@gmail.com 073 847 25 75

Amälan sker under fliken, kurser.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: