Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2021
Nyheter – januari 2021
Nyheter – juli 2020
Nyheter – januari 2018

Två nybörjarkurser i Specialsök/Nosework startar nu-fullbokade

Publicerad tisdag 13 nov 2018, 22:44

NYHETERNu startar vi två nybörjarkurser i Specialsök/Nosework. En kurs går på veckorna och den andra kursen är en intensivkurs HELG.

Specialsök passar ALLA hundar oavsett ras, storlek, temperament eller grad av arbetslust. Kursen är riktad till dig som är nyfiken på nosarbete och utveckla din hunds intresse för sökarbete.

Specialsök innebär sökövningar som man kan göra både inom- och utomhus. I princip kan man lära hunden att söka efter vilken doft som helst, men vi har bestämt att använda oss av hydrolaterna eukalyptus, lavendel och lagerblad som används i tävlingsformen Nosework. Hunden tränas att känna igen och markera doften och vi kommer även att gå igenom tävlingsregler för de som är intresserade av de olika momenten i tävlingsgrenen Behållarsök, Rumsök, Utomhussök och Fordonssök. (I Sverige är grenen ännu inte officiell men man kan göra doftprov samt tävla på inofficiella tävlingar som arrangeras)

Alla hundar har ett behov av nosaktivering och att leta/söka är en mycket bra stimulering där hunden brukar vara både trött och nöjd efteråt.

Målet med Specialsök är att hunden ska komma till en ny plats/situation och utföra ett sök, hitta och markera en specifik doft i olika typer av miljöer. Hunden ska kunna markera doften tydligt, ha tränats i olika miljöer och svårighetsgrader ha kunskap om ha kunskap om tävlingsgrenen Nosework. Vi kommer att börjar med att lära in eukalyptus och under kursens gång kommer vi att lära hunden att söka och markera dofter inom dessa områden:

Behållare: En behållare/kartong har doften som skall markeras/sökas upp

Inomhus: Hunden ska finna doften/legor som på ett ställe i ett rum

Utomhus: Sök på område utomhus (skog, gräsmatta, husväggar mm)

Fordon: Hunden ska finna doften gömd på utsidan av ett fordon

Vare sig du är tävlingsintresserad eller inte så kommer du och din hund att ha stort utbyte av träningen.

VIll du gå kurs hos oss, anmäl dig under aktuella kurser.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: