Träning

Har du genomfört en kurs men är du intresserad av att göra något mer än promenader?

Klubben har flera olika grupper med olika träningsinriktningar. En träningsgrupp med specialinriktning är alla medlemmar välkomna som redan kan grunderna i gruppensinriktning och vill träna vidare. Det innebär att du genomfört grundkurserna för agility, allmänlydnad, rallylydnad, lydnad mm. De olika träningsinriktningarna innebär att du tillsammans med andra underhåller och finslipar din träning. Vi som tränar ger varandra tips och råd, men det är ingen "undervisning eller kurs"


Det finns olika träningsgrupper, så det finns något för de flesta.

ANDRA FORMER AV TRÄNING FÖR MEDLEMMAR

- ÖPPEN TRÄNING innebär att det finns instruktörerar som kan hjälpa dig med tips att lösa olika träningsproblem.Gemensam träning kan förekomma för vissa moment som vi kommer överens om.
- GRUPPTRÄNING innebär att en instruktör dirigerar en grupp med hundförare i olika allmänlydnads moment,

TRÄNINGSGRUPPER FÖR MEDLEMMAR

I varje träningsgrupp finns det en sammanhållande coach/medlem vars syfte är att få träningstider tillsammans, introducera nya tränngskompisar, förmedlar vilka kurser som efterfrågas till utbildningsgruppen, alla i gruppen skall känna sig trygg, välkommen och behövd i klubben , alla i gruppen delger varandra av sina kunkaper och erfarenheter.
  • Grundkravet för att delta i en träningsgrupp är att du genomfört en grundkurs/ nybörjarkurs, ex. allmänlydnad, tävlingslydnad, agillity, rallylydnads, specialsök som krävs. Varje grupp har ett syfte exempel tävling. Syftet med grupperna är att träna på det du lärt dig på kurserna och få regelbunden träning.
  • Träningsträffarna är oftast gratis men sammanhållande coach/medlem rapporterar träningstillfällerna till Studiefrämjandet så klubben får ersättning. Sammanhållande coach/medlem är inte alltid instruktör. Kostnad kan uppstå om klubben/ gruppen hyr en lokal. Alla i gruppen delar på hyrkostnaden.
  • Träningsgrupperna ersätter inte kurserna utan skall enbart underhålla och finslipa på det som du lärt dig på dina kurser.Behöver du och din hund lära er mer, kan du gå fortsättningskurser, men ändå fortsätta träna i träningsgruppen.
  • Det ingår även i grupperna att hjälpa till på klubbens städ & fixdagar , baka till klubben, löpande städning i klubblokalerna och inför/på olika evenemang/ tävlingar.
  • Klubben har inget egentligt ansvar att planera och ha träningsgrupper, men på Härnösand Brukshundsklubb ser vi dessa grupper som resurser inför våra städ & fixdagar , baka till klubben, löpande städning i klubblokalerna och inför/på olika evenemang/ tävlingar.
  • Träningsgrupper för medlemmar. Vill du kontakta någon i träningsgrupperna på klubben?

? Skott träning kan även förekomma på MH, MT och tävlingar. Kontrollera dessa sidor – Tävling och Mentalprov på hemsidan.
GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DE AKTUELLA TRÄNINGSTIDERNA I KALENDERN PÅ HEMSIDAN, ange även vilken träningsplan och vem som är ansvarig med telefonnummer i kalendern.

TRÄNINGSGRUPPER UTAN MEDLEMSKRAV

- ÖPPET HUS innebär att hundförare utan medlemskrav får pröva att träna olika hundsporter på klubben.

vet inte hur aktiva dessa grupper är.
  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: