Agility

Agility

Agility är engelska och betyder ungefär snabbhet, vighet och det är just det som agility handlar om. Du ska med hjälp av din röst och ditt kroppsspråk styra din hund runt banan bestående av 10-20 hinder. Det ska gå fort men alla hinder ska ändå tas rätt.

I Sverige tävlar hundarna i fem olika storleksklasser: X-small, small, medium, large och x-large. I x-small-klassen kan hundar med en mankhöjd under 28 cm välja att tävla, i small tävlar de under 35 cm. Medium-klasserna gäller hundar som är från 35 cm och under 43 cm; hundar över 43 cm men under 50 cm kan välja att tävla large eller x-large. Hundar som är över 50 cm tävlar x-large. De hinder som ingår i agility är: balansbom, gungbräda, däck, tunnlar, slalom, bord (inte i nationella klasser), hopphinder, säck, A-hinder, viadukt/mur och långhopp. Sporten går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så få fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner. Det finns två olika klasser, hoppklass (utan kontaktfältshinder, det vill säga balansbom, gungbräda och A-hinder) och agilityklass (här kan alla hindertyper vara med). Domaren ritar banan och den ser olika ut från varje gång.

Härnösands Brukshundklubbs agilitysektor har som målsättning att hålla bra fart på agilityaktiviteterna på klubben. Träning, utbildning och tävlingar. Framförallt ska vi ha det trevligt tillsammans, både hundar och människor.

Krav: Genomfört förberedande eller nybörjar kurs i Agility

Facebook sidan:: Team Härnösand Agility

Träningstävlingar och officiella tävlingar: se längre ner i texten!

OBS:

Hindren är byggda för hundar och klarar inte belastnngen från barn, vuxna eller andra större djur. Vi måste hjälpas åt att skydda dessa hinder från påverkan från barn, vuxna eller andra djur. Hindren är dyra att laga eller köpa nya.

Tävlingar 2022

Träningstävlingar “Agilitypokalen”
(Deltagare från andra klubbar är mycket välkomna!)

Anmälan på plats senast kl.18
En blåbärsklass, en klass 1 och en klass 2-3. Varje ekipage startar två gånger på samma bana.
Alla hjälps åt med banbygge och funkisuppgifter.
Kostnad 40:- HBK:are och 80:- övriga

Frågor: c_elmroth@hotmail.com


Datum (onsdagar kl. 18):
15 juni (ag)

6 juli (ho)

20 juli (ag)

3 aug (ho)

17 aug (ag)

31 aug (ho)

Klubbmästerskap 25 sept (ag+ho)

Här finner du våra kurser

För att träna på klubbens agilityplan måste du vara medlem och ha gått nybörjarkurs eller ha motsvarande kunskaper.

Kurserna utannonseras på hemsidan under kurser på gång

Medlemskrav för att delta i träningsgruppen

Bli medlem i Härnösand Brukshundklubb

Följ våra aktuella aktiviteter

Vi som är aktiva med agility Härnösand har en egen grupp på facebook.
Där kan vi lätt sprida info om att man vill träna en dag, tänker åka på tävling och vill ha sällskap i bilen eller annat. Gå gärna med där!
Agilitysektorn har även en mailadress, agility@harnosandsbk.se

Anmälan till tävling

Vill du ha kontakt skicka e-post till olsson.inger@tele2.se eller agility@harnosandsbk.se

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: