Ung med Hund (UmH)

Vi är en grupp vuxna och ungdomar inom Brukshundsklubben som tränar tillsammans. Vi fokuserar på att utveckla samarbetet mellan hund och förare på ett enkelt och lekfullt sätt. Målet kan vara att utveckla ett bättre samarbete eller börja tävla i någon hundsport. Vi vill genom att lära ut hur vi kan träna våra hundar, stötta varandra och utveckla en ungdomsgrupp som vill träna tillsammans. Vi är ingen förening och ingår inte i Svensk hundungdom, utan vi är en träninggrupp inom Svenska Brukshundsklubben.

FÖR DIG MELLAN 7-20 år OCH HAR TILLGÅNG TILL HUND

 • Ungdom mellan 7-15 år är välkommen med målsman/vuxen.
 • Ungdom mellan 15-20 år är välkommen och stöd av målsman/ vuxen om det behövs.

DU BEHÖVER VARA;

Medlemskap i Svenska Brukshundsklubben eller Svensk hundungdom krävs. Familjemedlemskap i Brukshundsklubben gäller också.

Visa upp ditt medlemskap för coacherna.

HUNDEN BEHÖVER VARA:

 • Hunden behöver vara frisk, dvs utan smittosam sjukdom och ha en aktuell vaccination.
 • Löptikar får delta men ha tikskydd inomhus.
 • Valpar under 6 månader får delta men för att observera och miljöträna.

VARFÖR UNG GRUPP?

 • Du får träffa andra som har samma intresse.
 • Du får pröva olika sätt att aktivera, träna med hund
 • Du får genom att hjälpa till på tävlingar lära dig mer om olika hundsporter.
 • Du får träna med andra i samma ålder

 • Du får pröva på olika hundsporter

 • Du får delta på UNG-kurser till billigare kostnad än vanliga kurser

 • Du får vara med och hitta/planera samt förbereda olika roliga evenemang för att lära känna fler medlemmar

VÅR AKTIVITETER

Vi har UNG-kurser. Dessa kurser är kortare, billigare och enklare. Syftet är att förbereda ungdomen att klara en vanlig kurs och träna grunden med samarbete-kontakt samt inkallning. Vi arbetar tillsammans med föräldrarna på dessa kurser. Grunderna är kontaktövningar, inkallning, target/ följa handen, följa föraren mm vilket är grunden för att kunna gå vidare med träningen. Vi vill få ungdomarna att börja vara med i flera träningsgrupper, gå kurser för att komma med i föreningsgemenskapen.

Planerade startar med UNG-kurser:

- augusti 2023 startar UNG-agility

- oktober 2023 planeras UNG-nybörjare

VINTER

Under vintern 2023/2024 kommer vi att träna tillsammans med rallylydnadsgruppen i Ridhuset. Det innebär att vi delar på lokalhyran och att träningen flyttar dag. Betalnng sker i förskott och betalas inte tillbaka. Mer information kommer inom kort.

Trixa väntar på belöningl

____________________________________________________________________________________________________________________________________

ÖPPEN TRÄNING PÅ KLUBBEN


Den öppna träningen på klubben riktar sig till alla medlemmar. Det finns ledare som talar om för gruppen vad som skall tränas och man tränar i gruppen. Den öppan tränngen annonseras ut på facebook- Härnösand Brukshundklubb.


DETTA HAR VI GJORT

Vi har prövar olika aktiviteter/kurser genom åren. Det har varit; pröva patrullhund och träna med hemvärnet, Härnö-utmaningen att springa en hinderbana och problemlösningsbana i skogen med hund. Ras safari på hundutställning. Påsk kul och halloween/spökvandring på stan och i skogen. Vi har haft läger på klubben men också med distriktets ungdomar.

Härnö-Utmaningen 2021

Silje på Halloween parad 2020

SOMMARLÄGER

Ung med hund kommer tillsammans med Mellannorrlands Distriktet (där andra lokalklubbar att ingår) att försöka genomföra ett läger för ungdomar under augusti . Det är dock oklart idag om vi kan genomföra det 2022 men vi försöker. Detta läger kommer att kosta en del men vi försöker hålla nere på kostnaderna. Vi kommer att be Kommunen och Studiefrämjandet som medfinansiärer. Vi kommer även att jaga sponsorer till detta. När ramen är lagt kommer delprojekten att presenteras för ungdomar och föräldrar. Det förutsätter att alla ställer upp och hjälper till.

Vi har haft sommarläger 2022 och 2023.

TIPS FÖR ATT UNDERLÄTTA DIN TRÄNING

*6-BUD ORDEN

*MATRIAL LISTA

SPONSORER

2021

 • Agria
 • Djuraffären Näbbar och klor, Härnösand

2022

Klassfoder - Home | FacebookKlassfoder

Isabell och Astrid har sommarlov.

LÄNKAR

och Startsida

Här hittar du information om vår huvudorganisation Brukshundsklubben och sidoföreningen Sveriges hundungdom.(klicka på bilderna)

Mer information

Lägsta ålder för deltagande i hundsporter, Klicka på ordet/länken, för mer information

VÅRA COACHER

Våra coacher har olika specialintressen och olika lång erfarenhet. Våra coacher är en förebild för hur vi jobbar med våra hundar. Alla coacher medverkar inte på alla träffarna utan vi varierar beroende på ämne och vårt privata åtaganden. Vi bjuder även in duktiga hundförare för att ta del av deras kunskaper. Vi tränar även våra hundar på dessa träffar om det ges möjlighet.

Kristina Ström. instruktör

Coacher

Kristina Ström, instruktör

Lise-Lott.Pettersson, instruktör

Catharina Elmroth,instruktör

KONTAKT sker via mail: styrelsen(at)harnosandsbk.se

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: