UNG MED HUND

Träningsgruppen för dig mellan 7- 25 år.

VINTER UPPEHÅLL


START VECKA 47 - FRAMÅT

Under vintern 2022/ 2023 kommer vi att göra vinter uppehåll pga sjukdom och sjukskrivning hos coacherna samt att intresset varit något svalt från ungdomarna.

Vi tar omstart under våren 2023 och återkommer med en inbjudan för planering av upplägg innan uppstart.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

GENOMFÖRT EVENT


Alla modiga medlemmar i Härnösand brukshundklubb välkomnas till Halloween på söndag 30/10 kl. 18.00.

Spökfika kl.18 i klubbstugan.

Spökvandring efter kl. 19 i spökhagen.
Vandringen sker i mindre grupper och utan hund.

Välkomna om ni vågar!


UNG-ÖPPET HUS


I denna träninggrupp får du träna med hund innan du har genomfört en grund/nybörjarkurs inom en hundsport. Ung-öppet hus innebär att ungdomar i kommunen som har tillgång till hund får träna tillsammans. Under våran ung-öppet hus får ungdomarna lära sig grunderna för att bygga relationen med hunden, öka kommunikationen och lära sig läsa vad hunden säger.

Fördelar att vara med i Ung med hund;

- Gratis att vara med i träningsgruppen Ung med hund

-Träna utan medlemskap vid 3 tillfällen. Efter 3 tillfällen vill vi att du blir medlem i Svensk hundungdom eller brukshundklubben.

- Halva priset på kurser som anordnas i klubben, om du är medlem i Ung med hund. (Kurserna kallas UNG-XX)

- Hjälpa till på olika tävlingar, event för att lära sig mer om hundar, tävlingar och föreningen

- Mer erfarna ungdomar kan få vara gruppledare och hjälpinstruktör, för att lära sig mer om hundar, tävlingar och föreningen

INTRESSEANMÄLAN

Vi vill gärna att ni anmäler dig om du vill ingå i vår träningsgrupp. Du kommer då med i vår SMS-grupp.

Är du under 18 år får målsman vara med i en speciell SMS-grupp. Förnyas varje år.

Anmälan till att ingå i vår ungdomsgrupp


Anmälan till att ingå i vår ungdomsgruppMER INFO OM TRÄFFARNA


Denna träning ger en mycket god grund för att klara våra kurser. Flera ungdomar har blandraser och en del lånar hundar för att kunna träna. Träningsgruppen träffas 2-4 gånger per månad, men ersätter inte kurserna.

På våra träffar har vi även gruppcoacher som vi utser vid varje träff. Gruppcoacherna är ungdomar som är erfarna och varit med i träningsgruppen ett tag. Vi vill ge ungdomarna en bred möjlighet att få reda på olika hundinriktade verksamheter / arbeten som finns och vilka olika hundsporter som finns samt förebyggande /rehabiliterings träning för hund.

Vi kommer även att bjuda in olika föredragshållare i olika ämnen . Föredraget behöver vara i max. 30-40 minuter. Föredraget kan ske via zoom- länk om Föredragaren inte kan komma till Härnösands Brukshundsklubb. Ämnen kommer att vara olika verksamheter där hund används, olika rehabiliteringsmöjligheter för hundar, hur utbildar man en assistenshund/skolhund/ servicehund/ polishund eller kriminalhund, m.m

Ungdomar som inte kan hålla i sina hundar behöver målsman medverka aktivt. Både hund och förare behöver vara symtomfri och friska. Hundarna skall ha en aktuell vaccination, enligt SKK-rekommendationerna. Deltagande utan medlemskap kan ske under 3 tillfällen därefter behövs medlemskap i Sv. Hundungdom eller Brukshundsklubben. Glöm inte visa upp medlemskapet för ledarna/coacherna (en gång) . Minst 3 deltagare för genomförande.

Fika kostar 25 kr och betalas med swish: 1235442652

Frågor: Ring Lise-Lott tel: 0739-587439 (efter kl 17)

Programmet ser du längre ner på denna sidan.


KURSER

Idag har vi många ungdomar som kommit en bit på sin utvecklingsresa med sin hund. Vi behöver därmed utveckla vårt koncept med specialkurser för att locka kvar dem i klubben. Det innebär att vi behöver variera mellan våra öppna-träning och kurs för att få aktiviteter som kan passa fler unga.

Vi kommer att anordna speciella kurser för ungdomar som kallas UNG-xx där kursavgiften är lite billigare för ungdomar mellan 7-20 år eftersom de saknar inkomster. Instruktörerna på dessa kurser får bedöma om det finns hundar som inte klarar grundkravet för kursen. Ungdomar från andra lokalklubbar får delta på våra kurser men medlemmar i vår egen klubb har företräde.

Kurserna syftar till att förbereda ungdomarna för att kunna delta i träningsgrupperna inom agility, rallylydnad, specialsök och lydnad m.m.. Det innebär att du som ungdom, får fler träningsdagar med mer varierad träning. Vi jobbar för att dessa kurser skall vara något billigare, men eftersom vi hyr in instruktörer och ibland lokaler för dessa kurser är det svårt att göra den helt kostnadsfria.

Våra planerade kurser:

Vi rekommenderar att ungdomar över 15 år genomför kursen; allmänlydnad & grundmodulen. Detta för att få en bra grund om hundens beteende, hundens inlärning mm Är du över 15 år och vill bli hjälpinstruktör får du gå kursen gratis.

Härnö-Utmaningen 2021

SOMMARLÄGER

Ung med hund kommer tillsammans med Mellannorrlands Distriktet (där andra lokalklubbar att ingår) att försöka genomföra ett läger för ungdomar under augusti . Det är dock oklart idag om vi kan genomföra det 2022 men vi försöker. Detta läger kommer att kosta en del men vi försöker hålla nere på kostnaderna. Vi kommer att be Kommunen och Studiefrämjandet som medfinansiärer. Vi kommer även att jaga sponsorer till detta. När ramen är lagt kommer delprojekten att presenteras för ungdomar och föräldrar. Det förutsätter att alla ställer upp och hjälper till.

vinterträning 2020

ANDRA AKTIVITETER I KLUBBEN,

Promenad i grupp

Annan träningsgrupp (För dig som gått nybörjarkurserna i Agility, Rallylydnad och Lydnad)


PROGRAM 2022

- Höstens program 2022

  • Programmet med innehållet justeras och utvecklas löpande varje termin. Vi utlyser våra träningsträffar som evenemang på Facebook, SMS i sms-gruppen och hemsidan under årets aktiviteter. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt.
  • Du får som medlem delta i våra andra träningsgrupper som finns på klubben. Du hittar dem på sidan om träningsgrupper.

Reservation för förändring mht. den mörka vintern, byte av lokal, dåligt väder och tiden behövs till kursverksamhet eller tävlingsaktiviter

SEPTEMBER-DECEMBER 2022

VECKA 37

Måndag-Söndag

HUNDENS VECKA , då har de flesta hundklubbar i området öppet hus med olika aktiviteter. Passa på att besöka en hundklubb.

VECKA 38

Tisdag 20 september

18-20

Träning för fortsättningsgruppen. Inställt pga sjukdom

Torsdag 22 september

18-20

Träning för nybörjargruppen. Klubben. Inställt pga sjukdom

VECKA 39

Tisdag 27 september

18-20

Träning för 17-25 gruppen. klubben. Inställt pga sjukdom

Torsdag 29 september

18-20

Träning för nybörjargruppen. Klubben.

Lördag 1 oktober

10-16

HÄRNÖ-UTMANINGEN. Härnö-utmaningen är en löpbana i skogen där du med eller utan hund skall lösa en del problem på tid.

Inställt pga få tävlande.

VECKA 40

Tisdag 4 oktober

18-20

Träning för fortsättningsgruppen. Vi träffas inomhus. Inställt pga få intresserade

Torsdag 6 oktober

18-20

Träning för nybörjargruppen. Klubben.

VECKA 41

Torsdag 13 oktober

18-20

Träning för fortsättningsnivå .

STÄDVECKA / Klubbstugan skall städas.

Lördag 15 oktober

12-16

Rasspecial på hundutställning. Vi besöker hundutställning i Sundsvall. Gratis entré för medlemmar i Svensk hundungdom. Träff utan hund. Samåkning. Inställt pga svagt intresse

VECKA 42

Torsdag 20 oktober

18-20

Klubben

Träning för fortsättningsgruppen. Vi träffas inomhus.Inställt pga svagt intresse

Torsdag 20 oktober

18-19

klubben

Träning för nybörjargruppen.

VECKA 43

Torsdag 27 oktober

18-20

Planering av halloween. Maskerad dräkter. Öppet för alla som vill delta. planering utan hund. Vi pratar om nordisk mytologin.

Torsdag 27 oktober

18-19

Planering av halloween. Maskerad dräkter. Öppet för alla som vill delta. planering utan hund. Vi pratar om nordisk mytologin.

Söndag 30 oktober

15- 21

HALLOWEENPARAD & SPÖKVANDRING MED NORDISK MYTOLOGI. Öppet för alla medlemmar. Ungdomarna bjuder på avhuggna fingrar och dricka. Spökvandring mellan villorna med hund kl. 15 och Halloween fika kl.17. Halloweenparad kl.18 för att finna trollskatten.

VECKA 44

31 okt-6 nov

HÖSTLOV, ingen träning.

VECKA 45

Söndag 13 november

kl.14-16 (klubben)

Träning för nybörjare och fortsättningsnivå. Vi varvar metodinlärning, trix med teori. Ta med fika, hundleksak, vattenskål och hundgodis.

Evenemang/anmälan : http://www.harnosandsbk.se/hundungdom/

VECKA 46

Söndag 20 november

kl.19-20 (ridklubben)

Träning för nybörjare och fortsättningsnivå kl. 18-20. Vi varvar metodinlärning, trix med teori. Ta med fika, hundleksak, vattenskål och hundgodis. Ridklubben. A-hallen. Vi delar på lokalhyran.Inställt pga svagt intresse

VECKA 47

Söndag 27 november

kl.18-20 (ridklubben)

Träning för nybörjare och fortsättningsnivå kl. 18-20. Vi varvar metodinlärning, trix med teori. Ta med fika, hundleksak, vattenskål och hundgodis. Ridklubben. A-hallen. Vi delar på lokalhyran.

Inställt pga svagt intresse

VECKA 48

Söndag 4 december

kl.14-16 (klubben)

Träning för nybörjare och fortsättningsnivå. Vi varvar metodinlärning, trix med teori. Ta med fika, hundleksak, vattenskål och hundgodis.

Inställt pga sjukdom

VECKA 49

Söndag 11 december

kl 18-20 (ridklubben)

Träning för nybörjare och fortsättningsnivå kl. 18-20. Vi varvar metodinlärning, trix med teori. Ta med fika, hundleksak, vattenskål och hundgodis. Ridklubben. A-hallen. Vi delar på lokalhyran.

Inställt pga sjukdom

STÄDVECKA / Klubbstugan skall städas.

VECKA 50- VECKA 02

12 december

15 januari

VINTERLOV

Reviderad 3 oktober 2022.


VÅRA PROJEKT OCH KULTURARRANGEMANG

Halloween Parad

Mini-dogathlon

TIPS FÖR ATT UNDERLÄTTA DIN TRÄNING

*6-BUD ORDEN

*MATRIAL LISTA

SPONSORER

2021

Agria

Djuraffären Näbbar och klor, Härnösand

2022

Klassfoder - Home | FacebookKlassfoder

Isabell och Astrid har sommarlov.

Följ oss på...UNG MED HUNDS YOUTUBE KANAL

I denna kanal lägger vi upp intressanta och roliga filmer och annan information om hund, hundträning och föreningen. Du behöver inte vara medlem i Facebook för att ta del av dessa filmer.

Ung med hunds youtube kanal klicka på bilden

Vi skickar även ut film och träningtips via SMS-gruppen som du komme rmed i om du skickar in intresseanmälan.

Trixa firar påsk

ANMÄLAN TILL UNG MED HUND

Du behöver årligen förnya ditt engagemang i UNG MED HUND. Det gör du med att fylla i den intresseanmälan som finns på klubbens hemsida: https://www.harnosandsbk.se/kurser-och-kursanmalan/

Du får bekräftelse att du är med i träningsgruppen med att vi välkomnar dig i en SMS grupp där vi sänder information till varandra.

Normalt kan du komma med i en träningsgrupp efter att du gått en nybörjarkurs i ett ämne men för UNG MED HUND är det tvärtom. Du börjar i träningsgruppen för att sedan gå nybörjarkurser.

Det är gratis att delta under 3 tillfällen sedan behövs ett medlemskap i Svensk hundungdom eller Brukshundsklubben. Följ länkarna för mer information om medlemskap. Visa upp ditt medlemsbevis för coacherna som noterar att du har ett aktivt medlemskap. Här finner du information om hur du skall göra.

Det kostar inget att delta i en träningsgrupp, förutom om du köper fika men vi vill att du hjälper till med förberedelser och städning efter träningen samt hjälper till på våra evenemang/tävlingar mm.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet och Härnösands kommun, därför behöver vi aktuella personuppgifter i intresseanmälan

och Startsida

Du behöver förnya intresseanmälan årligen. Du hittar intresseanmälan under startsidan/ Kurser och kursanmälan.

Här hittar du information om vår huvudorganisation Brukshundsklubben och sidoföreningen Sveriges hundungdom.(klicka på bilderna)

Silje på Halloween parad 2020

PROJEKTGRUPPEN - UNG MED HUND

Här ingår coacherna/ ledarna, vissa föräldrarna och äldre ungdomar, där vi träffas i slutet på varje termin för att planera nästa terminsinnehåll.

Idag är My Henning, Ida.Ponte´n , Hanna Ericsson , Elin Andersson, Kristina Ström, Lise-Lott.Pettersson med.

PROJEKTGRUPP- HÄRNÖ-UTMANINGEN/ HALLOWEEN

Här ingår medlemmar, äldre ungdomar, föräldrar som vill vara med och bygga, planera samt genomföra

Idag är My Henning, Ida.Ponte´n, Elin Andersson, Kristina Ström, Lise-Lott.Pettersson, Jesper Lindstedt

ELEVENS VAL

Att visa upp brukshundsklubben och våra hundaktiviter för skolungdomar

Trixa väntar på belöningl

Mer information

Lägsta ålder för deltagande i hundsporter, Klicka på ordet/länken, för mer information

FÖRMÅNER I KLUBBEN

- Deltagare i gruppen: ung med hund får delta gratis på våra öppna träningskvällar, där även vuxna deltar.(utomhus)

Nike och Aika tränar kontakt och balansövningar.

VÅRA COACHER

Våra coacher har olika specialintressen och olika lång erfarenhet. Våra coacher är en förebild för hur vi jobbar med våra hundar. Alla coacher medverkar inte på alla träffarna utan vi varierar beroende på ämne och vårt privata åtaganden. Vi bjuder även in duktiga hundförare för att ta del av deras kunskaper. Vi tränar även våra hundar på dessa träffar om det ges möjlighet.

Lise-Lott Pettersson. Har hovawart och pumi. Är utbildad allmänlydnads och specialsöks instruktör.Specialintresse; lydnad, spår, sök, drag, motion med hund m.m. Har haft hund i mer än 20 år. Vid frågor ring 0739-587439

Kristina Ström. hjälpinstruktör

Coacher

Kristina Ström, tel: 0768-479072, , efter kl. 17.00

Lise-Lott.Pettersson, tel: 0739-587439, efter kl. 17.00

Patrik Asplund, Jonas Soucho

Aktiva föräldrar: Erika Härdin , My Henning

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
Besökare: