Ung med hund (7- 25 år)

UNG MED HUND

Träningsgruppen för dig mellan 7- 25 år. Träningsgruppen träffas 2 gånger per månad, men ersätter inte kurserna.

Vi kallar oss Ung med hund för att inte konkurrera med Sveriges hundungdom

SYFTET MED GRUPPEN

Ung med hund är en träningsgrupp vilket innebär att vi tränar på grundfärdigheter för att bygga relationen mellan hund och förare. Träningsgruppen ersätter inte kurserna men stöttar deltagaren att utveckla och bygga stabilitet inför de kurser som genomförs. Grundfärdigheterna som vi tränar på underlättar momentträningen i kommande kurser. Går du bara träningsträffarna utan att utveckla dina kunskaper med kurserna. kommer träningsgruppen att bli ganska tråkig.

Här finner du mer information *INFO-BLAD

INTRESSEANMÄLAN TILL TRÄNINGSGRUPPEN

Vill du vara med i vår tränignsgrupp, anmäl dig via intresseanmälan. Du får en bräftelse via SMS-gruppen som finns för gruppen

. vi samarbetar med

Vill du gå kurser

Träningsgruppen ersätter inte kurserna men stöttar deltagaren att utveckla och bygga stabilitet inför de kurser som genomförs. Grundfärdigheterna som vi tränar i gruppen underlättar momentträningen i kommande kurser. Du hittar våra kurser på startsidan; Kurser och kursanmälan

Du som är under 18 år får anmäla dig till kurser, men vi rekommenderar att målman har godkänt anmälan. Är du under 13 år och upplever att du behöver stöd att hantera hunden, rekommenderar vi att du har med dig en vuxen person (målman). Målsman har inte krav på att vara medlem i föreningen, utan täcks av försäkringen ändå. (information från Hundungdom och Brukshundsklubben)

VÅRA TRÄFFAR

• Regelbudna träffar runt var 14.e dag under olika dagar och veckor. Vi försöker att sprida ut träffarna på olika dagar och veckor.
  • Under vintermånaderna (okt- mars) sker träffarna på helgen och på våren och hösten (april- sept) sker träffarna på vardagskvällar.
  • Programmet med innehållet justeras och utvecklas löpande varje termin. Träffarna på vardagskvällar kan bli på olika veckodag eftersom vi anpassar träffarna till aktiviteterna på klubben. Vi utlyser våra träningsträffar som evenemang på Facebook, SMS i sms-gruppen och hemsidan under årets aktiviteter. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt.
  • Du får som medlem delta i våra andra träningsgrupper som finns på klubben.

Reservation för förändring mht. den mörka vintern, byte av lokal, dåligt väder och tiden behövs till kursverksamhet eller tävlingsaktiviter

Bra tips: *6-BUD ORDEN *MATRIALLISTA *MITT KURSHÄFTE

VÅRA TRÄFFAR HT 2020 ( 1 september tom 31 mars 2021)

Klicka på ordet/länken, för mer information

Våra träffar

Promenad i grupp

Annan träningsgrupp (För dig som gått nybörjarkurserna i Agility, Rallylydnad och Lydnad)

PANDEMI

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer i alla våra aktiviteter

• Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Kom inte till klubben om hunden visar symtom på någon ohälsa eller är ovaccinerad.
  • Vi låter inte hundarna hälsa på varandra pga smittspridningsrisk och osäkra hundar kan uppleva det obehagligt att tvingas hälsa på andra hundar.

Övriga aktiviteter

Klicka på ordet/länken för mer information

Halloween Parad

Luciatåg med hund

- Påsk parad -"Vi flyger till Blåkulla" ( under planering)

- Midsommarchansen (terminavslutning, under planering)

Sommaren 2020 har vi haft sommarlovsaktiviteter

Dessa aktiviteter riktar sig till unga medlemmar i klubben och kommunens ungdomar mellan 7-25 år får delta.

Våra sommarlovsaktiviteter 2020 .

Kommunens ungdomar har blivit inbjuden till sommarlovsakiviteter för att pröva på olika hund aktivteter.

Klubbens unga medlemmar har fått speciella helgkurser (freestyle, lydnad och agility) till billigare kurspris.

VIKTIG INFORMATION

Här hittar du information om vår huvudorganisation Brukshundsklubben och sidoföreningen Sveriges hundungdom.(klicka på bilderna)

MEDLEMSKRAV

Förmåner för ung med hund får delta 3 gånger gratis på träffarna men 4:e tillfället önskas medlemskap i lokalklubben eller Sveriges hundungdom (SHU)

Hunden skall vara vaccinerad och frisk för att delta på träffarna.

FÖRMÅNER I KLUBBEN

- Deltagare i ung med hund får delta gratis på våra öppna träningskvällar.

- Ung med hund får träna i vinter hallen till rabatterat pris.

VÅRA COACHER

Våra coacher har olika specialintressen och olika lång erfarenhet. Våra coacher är en förebild för hur vi jobbar med våra hundar. Alla coacher medverkar inte på alla träffarna utan vi varierar beroende på ämne och vårt privata åtaganden. Vi bjuder även in duktiga hundförare för att ta del av deras kunskaper. Vi tränar även våra hundar på dessa träffar om det ges möjlighet.

Lise-Lott Pettersson. Har hovawart och pumi. Är utbildad allmänlydnads och specialsöks instruktör.Specialintresse; lydnad, spår, sök, drag, motion med hund m.m. Har haft hund i mer än 20 år. Vid frågor ring 0739-587439

Kristina Ström. hjälpinstruktör

I gruppen använder vi även gruppcoacher som vi utser vid varje träff. Gruppcoacherna är ungdomar som är erfarna och varit med i träningsgruppen ett tag.

Övriga coacher som kommer och stöttar upp är.

Lena Nordlander är utbildad allmänlydnad och rallylydnads instruktör och har lång erfarenhet av hundar. Hon har 2 hundar som hon tränar regelnundet.

Lina Kempe, hjälpinstruktör inom allmänlydnad.

Martin Thorén, agilitydomare

Mikael Grejsvold, hundägare och suppleant i styrelsen

Besökare: