Ung med hund (7- 25 år)

Strandknättens Aika med förare Nike Karnestrand

UNG MED HUND och HUNDUNGDOM

Träningsgruppen för dig mellan 7- 25 år. Träningsgruppen träffas ojämna veckor men ersätter inte kurserna.

Här finner du Information om medlemskap, intressanmälan, viktig information och våra planerade aktiviteter

MEDLEMSKRAV

Förmåner för ung med hund får delta 3 gånger gratis på träffarna men 4:e tillfället önskas medlemskap i lokalklubben eller SHU,

Deltagare i ung med hund får delta gratis på drop- in träffarna, Ung med hund får träna i vinter hallen till rabatterat pris. Medlem i SHU får besöka hundutställningar gratis.

SYFTET MED GRUPPEN

Ung med hund är en träningsgrupp vilket innebär att vi tränar på grundfärdigheter för att bygga relationen mellan hund och förare. Träningsgruppen ersätter inte kurserna men stöttar deltagaren att utveckla och bygga stabilitet på de kurser som genomförs. Grundfärdigheterna som vi tränar på underlättar momentträningen i kommande kurser. Går du bara träningsträffarna utan att utveckla dina kunskaper med kurserna. kommer träningsgruppen att bli ganska tråkig.

VÅRA TRÄFFAR

Regelbudna träffar var 14.e dag under ojämn vecka. Under vintermånaderna (okt- mars) sker träffarna på helgen och på våren och hösten (april- sept) sker träffarna på vardagskvällar. Programmet med innehållet justeras och utvecklas löpande varje termin. Träffarna på vardagskvällar kan bli på olika veckodag eftersom vi anpassar träffarna till aktiviteterna på klubben. Vi utlyser våra träningsträffar som evenemang på Facebook, SMS i sms-gruppen och hemsidan under årets aktiviteter. Vi samlar aktuella nyheter i nyhetsbrev som du finner under nyheter. Du får sommedlem delta i våra andra träningsgrupper som finns på klubben.

Du finner våra planera träffar under - bilden Årets aktiviteter. Klicka på bilden.

Reservation för förändring mht. den mörka vintern, byte av lokal, dåligt väder och tiden behövs till kursverksamhet eller tävlingsaktivitet

Under sommaren 2020 har vi några sommarlovsaktiviteter där våra unga medlemmar i klubben och kommunens ungdomar mellan 7-25 år får delta gratis.

Föranmälan krävs för att kunna räkna ut hur många presenter och diplom som skall delas ut. Klubben bjuder på fika med saft. Klicka på bilden för mer information.

PLANERINGSTRÄFF

Vi träffas på tisdag 8 september kl. 18-20 för att gemensamt planera höstens träningstillfällen.

För mer information och föranmälan: https://www.facebook.com/events/edit/275343103727704?acontext=%7B%22action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%2C%22mechanism%22%3A%22page_admin_bar%22%2C%22extra_data%22%3A%22%7B%5C%22page_id%5C%22%3A557915851238805%7D%22%7D%2C%7B%22surface%22%3A%22events_admin_tool%22%2C%22mechanism%22%3A%22events_admin_tool%22%2C%22extra_data%22%3A%22[]%22%7D]%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

SPECIELLA KURSER FÖR GRUPPEN

DUKTIG HUND-KURSER

Mitt kurshäfte (här samlar du alla kurser du genomfört)

VÅRA COACHER

Våra coacher har olika specialintressen och olika lång erfarenhet. Våra coacher är en förebild för hur vi jobbar med våra hundar. Alla coacher medverkar inte på alla träffarna utan vi varierar beroende på ämne och vårt privata åtaganden. Vi bjuder även in duktiga hundförare för att ta del av deras kunskaper. Vi tränar även våra hundar på dessa träffar om det ges möjlighet.

Lise-Lott Pettersson. Har hovawart och pumi. Är utbildad allmänlydnads och specialsöks instruktör.Specialintresse; lydnad, spår, sök, drag, motion med hund m.m. Har haft hund i mer än 20 år. Vid frågor ring 0739-587439

Lina Kempe. Har 2 hundar. Är hjälpinstruktör. Har specialintresse inom rallylydnad, special sök, lydnad , motion med hund m.m.

Lena Nordlander är utbildad allmänlydnad och rallylydnads instruktör och har lång erfarenhet av hundar. Hon har 2 hundar som hon tränar regelnundet.

Besökare: